3. Mars: "Igmar's" kvinnehelse

Det har stagnert litt med Bergman nyheter den siste tiden på det store skumle internettet, derfor har jeg kommet med den geniale ideen om å basere nyhetene mer på nye ting jeg personlig lærer om Bergmannen. Både ved hjelp av litteratur og film. Jeg var heldig og ble introdusert for en bok som heter "tre dagbøker-an avskjed" når jeg tok min ukentlige bibliotek tur. boken inneholder utdrag fra dagbøkene til Ingmar Bergman,Maria Von Rosen(datter av Bergman) og Ingrid von rosen(senere Ingrid Bergman) der hver av dem beskriver hvordan de takler kreften Ingrid til slutt døde av. jeg har nettopp startet med å lese i den og vil oppdatere ukentlig om denne boken:

 

Det finnes  mange filmer jeg ikke har sett enda (neste uke skal jeg legge ut en liste over filmene jeg har sett og ikke sett)og så leser jeg gjevnlig i "Bergman archives" som jeg har eid siden 2010, men bare har lest deler av.

så over til nyheter tatt fra Google:

først vil jeg vise denne herlige tumblrsiden som har blitt utsmykket av bilder, små animasjoner og Bergman sitater som er veldig vakkert tilgjort:

https://www.tumblr.com/search/ingmar%20bergman%20film

På torsdag denne uken skal det være en Bergman utstilling som jeg selvsagt hadde besøkt hadde den ikke vært lokalisert i Ottawa:

http://apt613.ca/sonatas-screams-and-silence-an-ode-to-ingmar-bergman/

det har også vært en fotomodell jobb som er inspirert av bergman denne uken som jeg leste på den trivelige nettstedet womens health:

http://www.womenshealth.se/blogs/linda/ingmar-bergman-astrid-lindgren.htm

En annen gledelig nyhet er at det sjuende insegelet har blitt plukket ut til månedens film av en internett side kalt swamp flix, legg merke til at de har gitt regissøren tilnavnet Igmar. En respektløs handling i mine øyne.

http://swampflix.com/tag/igmar-bergman/

Det dukket også opp en sitatside med engelske bergmansitater fra face to face, eller ansikte mot ansikte som den heter på orginalspråket:

https://www.goodreads.com/work/quotes/19155334-ansikte-mot-ansikte

bergman uke10.jpg