14 april: Bergmoneyman

Min 42 Bergman film ble Bildmakarna fra året 2000. Filmen er opprinnelig et teaterstykke skrevet av  Per Olov Enquist og tar utgangspunkt i innspillingen av  Victor Sjöströms klassiske stumfilm  Körkarlen. Jeg har sett denne stumfilmen for endel år siden fordi jeg leste at det var favoritt filmen til Bergman (han har sett den over hundre ganger). Jeg likte den svært godt, men jeg likte denne filmen også veldig godt. Det er et fint kammerspill der victor viser noen scener fra kørkarlen til forfatteren av boken (Selma Lagerlöf) med samme tittel. I rommet er også fotografen av filmen (Julius Jaenzon) og en skuespillerinne (Tora Teje) som er svært fascinert av boken. Den her skuespillerinnen er utrolig fritt-talende og får forfattern til å åpne seg, der hun forklarer hva som fikk henne til å skrive boken. jeg fant en bakomfilm som var utrolig fin, der gamle Bergman virkelig viser sitt sanne "jeg".

Nr.43 er etter planen De två saliga fra 1986

Jeg har startet å lese "Den gode vilje" som er en ganske fiktiv historie Bergman har skrevet om sine foreldre. Jeg har av en snodig tilfeldighet havnet på side 42. Til nå har handlingen dreiet seg mest om pappa Bergman sitt dårlige forhold med sine besteforeldre og hans tid på presteskolen. Mamma Bergman er nå nylig blitt introdusert. Fantastiske dialoger og skildringer. Dette er virkelig en skatt for Birken!

ingmarbergman.se har også Bergman nyheter, jeg oppdaget dette nylig og fant ut at 1 oktober 2015 blir Bergman en 200 lapp i sverige. Her er en link til der de skriver om noen hemmelige beskjeder i 200 lappen:

http://ingmarbergman.se/nyheter/2015-02/200-kronorssedeln-i-n%C3%A4rbild-%C3%A0-la-bergman

Så over til 7-dager med Bergman i googlenytt

Endelig har vår helt havnet i ishockey nyhetene, jeg forstod ikke så mye av hva dette har med Ingmar Bergman å gjøre men faen heller, det er ikke mye som skal til for å bli med i spalten min.

http://hockeythisweek.com/ingmar-bergman-visits-south-bend/

Her er det skrevet om en sci-fi forfatter: George R. Stewart, som har skrevet boken som filmen the prestige er basert på og hvordan han i en tidlig alder ble veldig preget av å se Bergman filmer.

https://georgerstewart.wordpress.com/tag/ingmar-bergman/

Forumer er en ting jeg ofte håper dukker opp når jeg leter etter materiell til Bergman-nytt og denne uken fant jeg en fin en. TheBoyWithTheBrokenHalo skriver at du blir automatisk kul vist du svarer på hvilken Bergman film du syns er best. Han deler også ut kulhets poeng.

http://www.experienceproject.com/question-answer/Favorite-Movie-By-The-Director-Ingmar-Bergman/4764317

Her er en fin sketsj med Robert Gustafsson som spiller Bergman.  Jeg vet ikke helt når den ble laget, men den ble lagt ut i sammenheng med svt 50 års jubileum.

http://www.dailymotion.com/video/x2mhl1z_ingmar-bergman-svt-50-ar-robert-gustafsson_fun