21 april: Bergmanhets og andre løgner

De två saliga var en  deprimerende liten tv film, skrevet av ulla isaksson som også er forfatteren av  Jungfrukällan og Nära livet. Den handler om to svært psykisk forstyrrede mennesker som finner hverandre, gifter seg og tar et kollektivt selvmord. hele filmen driver den kvinnelige skuespilleren, (som spilles av Harriet Andersson), å nevne samt plages av en sort flekk på høyre øyeeple. Hvis du er en supporter av lytehumor fenomenet er det mye å le av her på deres bekostning, men er du et trist medmenneske, så blir nok dette en deprimerende opplevelse som tidligere nevnt. jeg er litt av begge deler og syntes den var ganske bra, med noen treige scener, vell møtt neste uke når jeg planlegger å se Larmar och gör sig till, men siden den virker vanskelig å få fatt i, ser jeg Markisinnan de Sade  som en B-plan.

Google hadde dette å si om Bergman denne uken:

av en sær merkelig og uforståelig grunn har det vært litt mobbing og løgner om bergmannen vår denne uken. Først forteller en dum skuespillerinne dette om Legenden:

http://www.svt.se/stjarnor-hos-babben/pia-johansson 

Så begynner Roy Andersson å si at Bergman var en hitlerjugend:

http://www.culturewhisper.com/whisper/view/id/4347

Noen har lagt opp et klipp fra Conan som starter fint med at han kaller Bergman for et geni men ender med grusomme løgner(om ikke det var nok så går innslaget 2 ganger i videofilen):

Jeg trodde neste sak var en gladnyhet, med bokseren mohammed ali, men fant ut at det er en slags rapper med samme navn som har hengt seg på Bergman hetsen med å subtilt disse han.


http://www.politism.se/mohammed-ali/att-se-ison-bredvid-ingmar-bergman-for-mig-ar-det-stort/

Heldigvis finnes det fortsatt fine folk som viser Persona i Uganda:


http://atpdiary.com/markus-ohrn-bergman-in-uganda/

og bergmanvandring i uppsala:

http://www.ergo.nu/film/20150416-bergmanvandring-i-v%C3%A5rsolen

Siden Bergmans fødested er Uppsala legger jeg til denne fine sangen av rapartisten Organismen som er en hyllest til nettop denne svenske by: