28 april:Popkorn netter med Ingmar Bergman

Jeg har hatt en kopi av marksinnan de sade på min maskin i noen år nå. Jeg har startet å se filmen ca:5 ganger men slått av p.g.a elendig bilde og lydkvalitet. i søken om å finne en bedre versjon fant jeg kun en som ligger på Youtube, som er eksakt samme som den versjonen jeg har. Når jeg denne uken bestemte meg for å se filmen, måtte jeg bruke 4 dager på å komme meg igjennom den. Historien er skrevet av japaneren Yukio Mishima og Bergman satt den opp som teaterstykke i 1989. Teksten er ganske bra og skuespillet er bra også ihvertfall tredje akt, men første akt var vanskelig å komme igjennom p.g.a en plagsom skurrelyd og at det er filmet som et teaterstykke. Handlingen er ettersom jeg har forstått om en kvinne som kommer hjem til sin mor fordi hennes mann er havnet i fengsel. mannen er sterkt mislikt av hele familien som mener hun må skille seg med mannen, men hun nekter og forsøker å støtte han. Etter 18 år innser hun at mannen er ond etter å ha lest en bok han gav ut mens han var i fengsel, hun vil ikke skille seg med han men velger heller å bli en nonne. hun har en lang monolog i slutten av filmen som ender med et sterkt hvitt lys og deretter et bilde av atombombingen i hiroshima. så er vi tilbake til scenen der hun sier at hennes mann ikke får besøke henne. slutt

Jeg fant en youtube trailer av en nyere oppsettning av samme stykke med en annen regissør som så litt stiligere ut en Bergmans versjon.. sorry Ingmar..

Nestefilm ut blir Kvinnodröm fra 1955.

I ukens Googling, fant jeg ut at bergman blir i disse dager hyllet i cuba les mer her:

http://www.cubarte.cult.cu/en/noticia/tribute-swedish-filmmaker-ingmar-bergman-cuba/24257

Jeg fant en side med en vakker Smultronstallet plakat, som kansje ikke er så representativ for filmens tema.. men kansje:

https://in.pinterest.com/pin/547961479638648615/

popkorn netter har skrevet en fin liten artikkel om persona denne uken:

http://popcornnights.net/tag/ingmar-bergman/

Bergman er igjen i sportsnyhetene, denne gangen er det fotbollskanalen som tar et tilbaeblikk i bergmans liv. veldig fint!

http://www.fotbollskanalen.se/video/1228084/tv4-fakta-svenska-ogonblick---ingmar-bergman/

den siste nyheten denne uken er den jeg ble mest ivrig i kroppen av. Fever ray som jeg personlig synes lager svært vakker musikk, skal lage sanger til en teateroppsettelse av  Vargtimmen som er en film jeg liker godt!

http://pitchfork.com/news/39872-fever-rays-karin-dreijer-andersson-making-music-for-swedish-play/

jeg legger ved en musikkvideo av fever ray for folk som ikke kjenner til artisten: