5 mai: Thomas Vinterberg, du er fuckt.

Min nr.45 Bergman film ble "Larmar och gör sig till", og var plutselig lettere å finne enn Kvinnodröm. Men det var en svært spesiell film, som jeg fort ble glad i! det starter med en 54 år gammel mann som sitter på psykriatisk, får en kort visitt av en ganske jevnaldrene mann, drømmer om en kvinnelig klovn som han har samleie med og bestemmer seg sammen med den jevnaldrede å lage verdens første tale film. på visningen av filmen brenner sikringsskapet og skuespillerne må halv-improvisere filmen som et teaterstykke. publikum som består av 9 personer synes at teaterstykket var bedre en filmen. men klovnen som hovedkarakteren drømmer om i starten dukker opp endel inni filmen og skal fungere som døden.  Bergman sa selv at dette var en oppfølger på døden karakteren i det sjuende inseglet, og valgte den hvite klovnen, som Bergman selv syntes var ganske skummel i sin barndom. I denne filmen har også Bergman en bitteliten statist rolle som pasient på psykriatisk. En annen viktig detalj er at Peter Stormare spiller en fotograf som ser mistenkelig ut som Ingmar ca.30 år.

dette var desverre ikke det mest representative bildet av ingmar stormare, men visst du søker på In the Presence of a Clown på youtube, kan du finne hele filmen, som jeg anbefaler sterkt!visst jeg ikke finner Kvinnodröm til neste uke,skal eg prøve meg på  Sista skriket (1993)

på Google denne uken fant jeg et spennende intervju med Thomas Vinterberg der han forsøkte å få tips fra Bergman om hvilken film han skulle lage etter mega suksessen Festen. Bergman fortalte at Vinterberg var:sitat: fucked, mer kan du lese under:

http://thetalkhouse.com/film/talks/thomas-vinterberg-far-from-the-madding-crowd-talks-following-ingmar-bergmans-advice-and-rediscovering-himself-as-a-filmmaker/

Den Irske regissøren Lenny Abrahamson skal introdusere Persona for Irish film institute imorgen 6 mai. Abrahamson er mannen bak Frank som er en film jeg syns var ganske trivelig.

http://www.rte.ie/ten/news/2015/0505/698833-abrahamson-introduces-bergmans-persona-at-ifi/

Det er mer irske nyheter i Bergman-nytt denne uken og her forteller regissør Ivan Kavanagh hans forhold til mester instruktøren.

http://www.irishtimes.com/culture/film/ivan-kavanagh-cries-and-shivers-for-the-canal-s-director-1.2195531

Monsteroftheid har laget en søt liten tegning av Bergmannen denne uken:


http://monsteroftheid.deviantart.com/art/Ingmar-Bergman-531126877

Jeg fant også en liten artikkel om Bergmanuken som skal holdes fra 22 til 28 juni. Den skal gjestes av blant annet Grynet Molvig som er en sentral referanse i Amerikaklokkå som jeg samme uken skal bidra som inspisient i.

http://www.gotland.net/se-och-gora/arkiv/bergmanveckan-borjar-ta-form

Sist denne uken fant jeg en artikkel om en sang inspirert av det sjuende inseglet

https://courtneyssoundworld.wordpress.com/tag/ingmar-bergman/

sangen er ganske kul.