21 juli: Gratulerer med 97 på etterskudd Ingmar!

Det har gått ca 6 uker siden forgje Bergman-nytt, og det er med mye skam jeg må fortelle at alt jeg har konsumert av Bergman denne siste tiden er en kortfilm han lagde i 1967 :Daniels ansikte.

Stimultania var et samarbeid  med 6 andre regissører, der denne kortfilmen er plassert. Det er mer en hjemmevideo av hans sønn daniels 2 første år på jorden. Det mest interessante med filmen er at han leser opp et dikt som han skrev i sammenheng med at han skrev på filmen Vargtimmen.dette diktet leser han opp ved avsluttningen av denne 15 minutteren kombinert med bilder av sønnen.

Du kan selv se dette avsnittet under ca 31min uti videofilen:

Det deiligste med Bergman-nytt er når jeg lærer helt nye ting om mitt favoritt emne, og det gjorde jeg idag når jeg oppdaget denne artikkelen om Bergmans 3 filmtitter regler:

http://blogs.indiewire.com/thompsononhollywood/ingmar-bergmans-3-rules-for-moviegoing-20150715

Her er en artikkel om en dame som fikk utfordringen om å kun se Bergman i en uke og hennes refleksjoner rundt hans filmer:

http://www.dailyo.in/arts/ingmar-bergman-hollywoodthe-seventh-seal-being-and-time-the-virgin-spring-wild-strawberries/story/1/5076.html

jeg fant en link til bergmansenteret jeg ikke har oppdaget før:

http://bergmancenter.se/

Bergman ble 97 år gammel sist uke, og "the filmstage" har laget en liste over Bergmans favoritt filmer til minne om hans bursdag:

http://thefilmstage.com/news/ingmar-bergmans-favorite-films/

Hanna Stjärne hyller Bergman i en flott tekst om Bergmans relasjon til T.V:

http://www.svt.se/omsvt/stjarne-hyllar-bergman

en serie som heter "Welcome to Sweden" hadde en liten Bergman relatert sketsj den siste uken

https://www.youtube.com/watch?v=EsiNv167Xhc

siste nyhet denne uken er en videoessay om drømmeren Bergman:

https://www.youtube.com/watch?v=EsiNv167Xhc