Hobbyist-livet siden sist...

Idag oppdaget jeg denne totalt forglemte bloggen min. Forgje innlegg var i Juni, så jeg hiver meg inn i en kort og presis oppdatering av mitt liv som hobbyist. 

Min viktigste og mest skryteverdige bragd, er at jeg klarte å Infiltrere Kunstmiløet i Stavanger og fikk min egen Utstilling på studio 17 kalt "Infiltratøren".

Min onkel lagde en liten amatør-reportasje om utstillingen som kan sees her:

Etter utstillingen sverget jeg at jeg aldri skulle tegne tegneserier fra en åpning lenger. Så nå handler tegneserien mer om min alderskrise som 33 åring. kan leses her(ukentlige oppdateringer):

https://www.facebook.com/selvbiografiskebirk/

Ellers er planen at jeg starter sesong 5 av Lunken Kaffi i mai måned. Der er også planen at det skal komme ut hver torsdag. Lunken kaffi har også en facebook side:

https://www.facebook.com/lunkenkaffi/

Den umåtelig populære spalten "Bergman Nytt" er ennå lagt litt på is, men er mulig det blir et comeback i sommer. Lunken Kaffi har et "Bergman" segment i sesong 5 som kan slukke den ekstreme tørsten mens man venter på flere nyheter fra legenden.

 

 

Sommerferie

Bergman-nytt har dessverre for alle ivrige lesere tatt sommerferie

Selvbiografiske Birk derimot er i full gang! han har fått sin egen facebook side, løst oppgaver på et cruise og skal i hele juli være inspisient på teaterstykket: Amerikaklokkå.

han kan følges på linken under:

Facebook.com/selvbiografiskebirk

Lunken kaffi kommer jeg til å prøve å legge nye episoder ut på torsdager mens jeg er i nordmøre. jeg har 4 uredigerte episoder som må ut :)

Birq på veggen

Denne uken har guttemannen sprayet sin selvbiografiske karakter på vegg og dør.

God dag mann kollasj

En annen sak jeg gjorde denne uken var en rask tegning som symboliserer den dekadente livstilen til superduoen Jesspen

Lunken Kaffi er hver torsdag ihvertfall 4 uker til, Bergman-nytt hver tirsdag og Dramaturgen er lagt på hyllen for en liten periode, slik at jeg kan fokusere mer på selvbiografisk faenskap.

Illustrasjon for Stavanger loppis fra 2014

Fant ved en tilfeldighet en 1 år gammel illustrasjon jeg har laget for Stavanger loppis.

Stavanger loppis drives av kjetil enoksen som er den biografiske karakteren kjevy i selvbiografiske birk. her er facebooksiden:

https://www.facebook.com/stavangerloppis

Mens vi er inne på temaet så ser jobbstasjonen til Selvbiografiske Birk slik ut:

Første episode av podcasten min "Lunken kaffi" ligger nå på lunken kaffi delen av hjemmesiden.

Dramaturgen episode 3

Det har tatt ca:7 uker men nå er den endelig her! Dramaturgen 3. Jeg jobber med 4 historier til, og det blir mere, men tiden er vanskelig å ha et fornuftig forhold til. utseende til Dramaturgen er i en konstant forandring, men det er foreløpig ikke så forvirrende. så ta på brillene og les med gledelig og positiv innstilling, takk:

På den selvbiografiske delen av livet mitt skjer det mye forskjellig, og det er der jeg prioriterer tiden. Det kommer til å havne noen småhistorier her på siden etterhvert, men foreløpig jobber jeg med det i eremitt stil. med litt teasers på instagram:

Lunken kaffi er jo også en treg prosess, men jeg har funnet ut at jeg ikke skal lage mer episoder før jeg er ferdig med å klippe de 5 episodene.Jeg har fått flott musikk fra Hans Edward Hammonds som skal bli intro og mellomspill musikk.

Jeg er glad i å lese for senere å skryte og virke smart på min selvleste blogg

Jeg har samlet sammen alle bøkene jeg har startet på og vurderer hver dag å lese mer i:

At bildet ligger i loddrett posisjon, beviser bare at jeg har svært lite teknisk innsikt, ergo ikke en smart person. Jeg viste dette bildet til min storebror som gav meg en ganske imponerende mine, sa at han behandlet bøker på akkurat samme måte og bad meg om ikke å lese ferdig thinking fast and slow. Så siden jeg er en lojal tilhenger av min biologiske bror skal jeg respektere hans ønsker. Selvbiografien til Yoshihiro Tatsumi: A drifing life og Ingmar Bergmans fiktive biografi om hans foreldre: Den gode vilje er de bøkene jeg leser på i disse dager, og regner med å avslutte også.

Forgje uke skrev jeg en ukeplan som jeg har fulgt ganske stramt. Søndag tegnet jeg på dramaturgen ep.3 og er halv ferdig. det betyr at den kan ferdigstilles til uken. Mandag jobbet jeg endel  med "Selvbiografiske Birk og hans biografiske bekjente" . Tirsdag var strickly Bergman nytt. Onsdag ble en hviledag. Torsdag ble det 8 timer med podcast redigering 3 av 5 episoder er så og si ferdige samt  gransking og tegning i selvbiografiske Birk. Fredag gikk til Dramaturgen,selvbiografiske birk og gransking til Bergman-nytt. Og idag som er lørdag starter jeg med å oppdatere min blogg. Med andre og mindre ord nådde jeg ukes-målet, som er bra men mindre underholdende for mine fiktive lesere.

prioritering + selvdisiplin= kaos

Denne uken har gått mye  i Selvbiografiske Birk, som er en bra ting, men siden det er et tegneserie prosjekt som foreløpig ikke er nettbasert blir denne hjemmesiden nedprioritert. Min nettbaserte fiksjonsserie Dramaturgen har jeg ikke tegnet en digital stripe av denne uken og må beklage meg selv igjen for mine valg. Det finnes såpass mye å hente i mitt liv fortiden og det å gjøre meg selv til en tegneserie figur har vært en lang og hard drøm som jeg jobber nå med å oppfylle. men frykt ikke! alles favoritt seksjon her på espenbirkedal.squarespace.com Bergman-nytt går jo sin gang om så jeg må sitte oppe hele natten, så er tirsdag Bergmans dag her.

Lunken Kaffi poden, skal jeg inspille episode 5 av nå ikveld, og etter dette skal jeg sitte å jobbe hardt med å redigere alle episodene neste uke. Dette er jo selvsagt en ikke gjennomførbar plan ,men nå er det på tide å sette opp ukeplan, slik at alle mine prosjekter blir jobbet med iløp av en uke. 

Mandag: Jeg går på akttegning på mandager etter brødjobb, men siden selvbiografiske Birk er det jeg får lettest tilgang til, kan jeg sette av litt tid til det denne dag. 

Tirsdag: Bergman nytt må prioriteres denne dagen som tidliger nevnt.

Onsdag: denne dagen går ofte ut på å utforske byen med utstillinger og andre kultur happenings, så det blir en slags reasearch til Selvbiografiske Birk.

Torsdag: Er Lunken kaffi dagen og førstkommende torsdag blir det redigering i minst 8 timer.

Fredag: er chilledag, men kan mikse prosjekter og planlegge her.

Lørdag: er Bloggedagen pluss pluss

Søndag: Blir fra nå av strickly Dramaturgen

Til sist vil jeg vise noen tegninger av de forskjellige karakterene som kommer til å spille store roller i mine "selvbiografiske birk" historier.

birk

Birk-Hovedkarakter

Mjuniq-drikker kaffi med Birk hver lørdag

Kjevy

Kjevy- Birk's livskamerat

Jørnus-Deler leilighet med Birk samt jobber med animasjon og teater med han.

Livet er en elegi

Når jeg blir overstimulert av kaffi skjer dette her:

en tegning jeg hadde nøyaktig 24 timer som forside og grunnen til at forsiden er blank for tiden. Det tok noen timer før jeg fant ut hvor utrolig ukul denne tegningen er, men det er nå et fint lunkent kaffi bidrag.

Jeg har tatt opp en fin ny podcast episode denne uken og tegnet 4 ruter av dramaturgen, men min største og beste nyhet vil jeg desverre ikke skrive om her, men jeg kan si at det har noe med den selvbiografiske Birken å gjøre. jeg fikk en ide uten noe som helst form for kaffirus imorges, og er fullt opp med eufori.

Tittelen på dette inlegget er et sitat av ingmar Bergman fra lanterna magica, som ble diskutert i lunken kaffi episode 4 med sofie angell-olsen, kansje den episoden jeg er mest fornøyd med til nå.

En beklagelse til min eneste leser, meg selv

I påsken fant jeg ut at jeg ikke klarte å følge opp på mitt forrige innlegg. Jeg har skrevet mer episoder av Dramaturgen,  men ikke tegnet noe digitalt. utenom en banner som kan ses på dramaturg siden.Jeg har laget noen skisser og prøvde å starte episode 3 i papirform, men fant fort ut at jeg ikke orket å fortsette når jeg ikke kunne bruke virkemiddelet "kopiering". jeg har et par skisser også jeg kan legge ut her som lunkent kaffigruff.

Dette bildet er fra episode 6 der jeg viser en ny melankolsk side av dramaturgen.

dette er første rute av episode 3, men det er ikke sikkert at det kommer med i det ferdige resultatet.

 

Så må jeg også beklage meg selv for å ikke har fått ut første episode av podcasten Lunken kaffi. Jeg har jobbet i ca 15 timer med å klippe 3 timer til 1 og skal prøve å få den opp iløp av denne eller neste uke. Jeg har 5 planlagte samtale objekter der 3 har sagt ja og to jeg har planer om å ta kontakt med snarlig.

Dramaturgen episode 2

Nå er jeg ferdig med episode 2 av min umodne teaterinspirerte tegneserie: Dramaturgen, jeg er mer fornøyd med denne episoden enn den forrige p.g.a humoren som spiller litt mer på det  absurde.Jeg føler karakteren er på vei i rett retning, og det er med stolthet at jeg sier denne ble unnfanget på ca 2 uker fra manus til ferdig produkt.Jeg kommer til å ferdigstille 3 manus før helgen og starter straks deretter å tegne. siden det er påskeferie, betyr det at jeg kommer til å få ekstra tid til å tegne neste uken.

 

ellers har jeg startet en podcast som jeg kaller lunken kaffi. Jeg har tatt opp 2 episoder med gjester og 2 bonus episoder med jørn skar. de blir å finne på denne hjemmesiden i starten av april regner jeg med. 

Signing out, truly yours, Espen birkedamus

Dramaturgen episode 1.

Jeg ble nylig ferdig med å tegne første episode av min nettbaserte tegneserie "Dramaturgen". Jeg har transformert meg til en svært selvdisiplinert kar, så jeg satt i 10 timer med den idag, for å nå min personlige tidsfrist.Jeg valgte å starte med denne historien, som jeg også føler er en grei introduksjon til dramaturg karakteren. jeg har skrevet 3 andre episoder og tenker å skrive flere. Jeg regner med å legge ut en i måneden, siden det var ca. så lang tid jeg brukte på denne. Jeg tenkte også å drive opprør mot min egen karakter ved å ikke gjøre historiene dramaturgisk korrekte, men jeg gidder ikke å legge energi i opprøret, så de får bli som dem blir. jeg hadde litt problemer når jeg skulle legge ut første langstripe på den tiltenkte dramaturgen siden, så jeg legger den ut her også. jeg kommer nok til å forandre på layout og størrelse senere..Eller. jeg vil  tro at hele jævelskapet kommer til å gå gjennom en stor forandring etter hvert som tiden,hjernen og fingrene mine følger livets bitre form. Jeg har få regler på dette prosjektet, men alt jeg skaper kan være et potensielt livsverk.

-Espen Birkedal 8.mars 2015

 

Selvbiografiske Birk

som tidligere nevnt har jeg drevet "av og på" i 5 år med å skape en selvbiografisk tegneserie, men uten særlig resultat. Jeg ble altfor mye inspirert av Rocky(Martin Kellerman)og til tider Robert Crumb. Jeg startet med å tegne meg selv som mannkatt og etterhvert gikk mer mot menneske. alle historiene jeg skrev var morsomme situasjoner men uten noen solid "punchline".

Når jeg nærmet meg 30 kom jeg på ideen om å lage en tegneserie om min 30 års krise.Jeg skrev ukentlig ned ting som skjedde det året og tegnet endel ned. Jeg er ganske fornøyd med mye som hendte det året. Historiene gikk mye ut på nye relasjoner og en søken om selv innsikt. Vi startet også knallbrevlaget og fikk litt animasjons oppmerksomhet. jeg ble litt forelsket et par ganger som også er et interessant tema, men det ble alt for likt Martin Kellerman sine historier, ihvertfall siden min karakter var en katt og jeg har veldig like interesser og humor som han.Så jeg gav opp 30 års novellen.

Jeg fortsatte litt å skrive ned øyeblikk fra livet mitt, og tegnet endel selvportretter som tegneserie karakter, men det ble aldri noe skikkelig av det.

Det er veldig sannsynlig at jeg kommer til å lage nye historier som kommer til å havne her på bloggen, for det er utrolig morsomt å holde på med.

 Her er en slags tegnet-evolusjon av "Guttemannen Birk" som jeg kalte karakteren min:

Lunken kaffi

Det er på høy tid å skrive et langt informativt blogginnlegg som forklarer mine intensjoner med denne sære jævla hjemmesiden.

Jeg har lenge jobbet med personlige og private "kunst"prosjekter, som aldri blir noe av p.g.a min gode dømmekraft og kreative innsikt. jeg starter ofte med å skape noe i kaffirus, og føler det er genialt. Etter å ha jobbet med prosjekt i noen måneder, kan jeg finne ut at det ikke er noe bra i det hele tatt og mister lysten til å fortsette, så jeg starter med noe nytt o.s.v. De  påbegynte prosjektene har som regel en fin liten detalj som gjør produktet greit nok.

Lunken kaffi er min metafor for "greit nok", derfor ville jeg med denne siden/multibloggen legge opp noen av disse prosjektene som det ikke ble noe av og i tillegg starte nye som jeg legger opp mens kaffirusen fortsett er sterk. Kaffi er katalysatoren til all min kreativitet.

det som har hendt etter jeg startet hjemmeside prosjektet som også er blitt modershipet til Lunken Kaffi revolusjonen, er at jeg har startet 2 nye prosjekter.

Bergman-Nytt: I en alder av 23 oppdaget jeg Ingmar Bergman gjennom en kamerat som studerte film. Den første filmen jeg så var "Smultronstället" og ble betatt med en gang. Nå i en alder av 32 er jeg en av Bergmans største fans, og har sett 36 av hans filmer. Når jeg startet denne siden fant jeg fort ut at jeg ville blande inn Bergman interessen min og starte et nyhets blogg om legenden. For å motivere meg selv til å oppdatere gjevnlig ville jeg gjør det til en ukentlig greie og i tillegg lage en tegning lett inspirert av ukens nyheter. Jeg er svært stolt over denne delen av siden.

Dramaturgen: Jeg har lenge jobbet med tegneserie mediet,  men det har aldri blitt noe jeg har klart å gjennomføre. I 5 år skrev jeg og tegnet lenge på en selvbiografisk serie, og ifjor startet jeg en fiktiv romanserie, som jeg enda jobber litt med(prosjekt tegneserie) men siden det gikk så treigt med denne tegneserie romanen, ville jeg starte noe nytt som jeg kunne gjevnlig spy ut på hjemmesiden, derfor startet jeg "Dramaturgen" som handler om en teater instruktør/dramaturg med et enormt sinne. første episode er ikke helt ferdig, men håper å få lagt den ut senest neste uke.

I min nåværende livssituasjon har jeg havnet i en eksistensiell eksplosjon. som har gitt meg ideer om kreative ting jeg må gjøre før jeg dør.disse tingene skal selvsagt dokumenteres  her på hjemmesiden.listen er som følger:

dukkeprosjekt: jeg vil lage en dukke eller vinyl figur, basert på en av mine karakterer.

animasjonsfilm/serie: jeg har vært med på å lage mange kortfilmer i ansmasjonssjangeren, men har et ønske om å få laget en fulllengder, eller en tv-serie.

Podcast: jeg vil lage en podcast der jeg prater med venner som jeg vil kalle "lunken kaffi"

film: jeg vil være med å lage en film der jeg selv kan ha en liten rolle. dette kan også være kortfilm.

teater: Jeg vil være med å lage et teaterstykke(jeg har jobbet som inspisient og laget noe animasjons greier for teateret, men ønsker å være mer involvert i et stykke)

Dette er gjennomførbare drømmer, som kan gjøres med og uten pengestøtte. Men jeg trenger mye tid og hjelp, som er det største problemet.

Selve hjemmesiden er ikke publisert og det er ytterst få som vet om den. Den dagen jeg føler hjemmesiden er god nok til å vises til allmennheten kan komme, men foreløpig trives jeg med å ha den for meg selv.

 

StrindBirk

I de siste 2 årene når jeg har betraktet mitt speilbilde, har jeg fått den merkeligste følelsen av at jeg er svært lik den svenske forfattern August Strinberg. Særlig i en groggy eller alkoholisert tilstand er det denne tanken har slått meg. Men når jeg har nevnt det for noen nære bekjente har de hatt store vanskeligheter for å forstå likheten. derfor har jeg tegnet et selvportett av megselv med noen typiske Strindberg kjennetegn.