Lunken Hvitvin med Susanne Christensen og mange flere: RKS mimrekveld 3

Tatt opp ¨live¨ på Rogaland Kunstsenter 13. februar, 2019

I den tredje mimrekvelden flydde vi inn Susanne Christensen fra Danmark for å snakke om kvinnekampen og sin tid i Stavanger, med hovedfokus 80 og 90 tallet. Vi starter mimringen med å applaudere for Ingeborg Kvames entre og snakke litt om tilstanden til Lunken Hvitvin redaksjonen, Ingeborg mimrer om hennes første møte med Susanne, så forteller Agnes Tiffon om hennes første møte med Susanne og Siri Borge forteller også om hennes første møte med denne kvinnen. Susanne supplerer historien til Agnes, Torunn Larsen prøver å mimre frem en utstilling som het Alltid sulten, Tove Kommedal vil vite hvordan hårfrisyren til Susanne var, Så kommer vi inn på Local motives initiativet, Turid Ottesen forteller om hennes første møte med Susanne og sykkelfabrikken, Susanne snakker om Sykkelfabrikken, Berit og Turid supplerer, Agnes legger til hva Sykkelfabrikken har blitt en fortsettelse av, Så snakker vi om de første kvinnene som ble med i BKFR og Susanne prater om hvordan de mannlige kunstnere reagerte på henne og Turi Gramstad Oliver,Berit tar opp en anekdote rundt kvinners inngang i BKFR, hvem som var de første og hvordan antallet kvinner vokste, Ull og Leir, Susanne forteller om når hun var ansatt på kunstsenteret, Når NK ble med i kunstsenteret, Susanne og Agnes snakker om frykten til de mannlige malere, Berit forteller en liten historie om Terry Nilsen Love og Turi Gramstad Oliver, så snakker vi kort om dette bilde:

Så går vi over til HISTORIER FRA UTKLIPPSBOKEN og lander på dette bildet:

Berit snakker om dette bildet og Susanne supplerer. Neste utklipp:

Avbildet Kunstner Agnes er i huset, men husker lite fra episoden, Berit Supplerer og snakker om kunstsenterets samarbeid med innvandrersenteret, Agnes snakker mer om hennes samarbeid med innvandrersenteret, Siri spør om afrikanere lagde kunsten, det blir diskusjon rundt dette og appropriasjon, i neste utklipp kommer dette bildet nedenfor og mens folk jubler skriker hunden Tui:

Susanne som er avbildet her husker ikke hvilken anledning bildet er tatt, men Berit prøver å få henne til å huske og forteller om problematikken rundt denne tid, men er usikker på hva problematikken var. Kristin Høiland nevner Arbeidsverk, så tar vi en jingel som oppfordrer til å skrive spørsmål til hatten før vi tar en liten pause.

Etter pausen tar vi segmentet ANNELISE CONVAD, og legger opp dette bildet:

Bildet er tatt med for å representere Annelise Convad, men hun er ikke med. Berit Wathne snakker litt om bildet, Nils Eger gjør sin entree, så tar vi segmentet DAGENS PROTOKOLL der Torunn spør Susanne om hvordan det var å være utstillingsledere sammen med Odd Sama, Susanne svarer, den kontroversielle LSD utstillingen som til slutt fikk dem sparket, Agnes snakker om det å være kritisk, Siri snakker om det å være kritisk, å få midler fra kommunen, det å ha politikere med i kunstsenterets styre, Agnes om selvsensurering, kutt i kultur,salget av Barbara Hepworth skulpturen, SPØRSMÅL FRA HATTEN, vi trekker lapper fra hatten og svarer, kårer beste spørsmål, så avlutter vi kvelden.

God Lytting!

s13e08: Vogler med Aleksander Tranberg

Tatt opp i Lunkent Verksted, 10 februar, 2019

Regissøren, podcasteren og samleren Aleksander er tilbake i det lunkne, men denne gang uten podcast makker Martin. Vi starter med LUNKENT BEKJENTSKAP og finner ut at Aleksander skrev til meg 3 år før vi møttes fjes til fjes, vi leser den samtalen og snakker om det å sende meldinger til folk du respekterer men ikke har møtt, American Splender og Harvey Pekar, opprinnelsen til DVD-Aleks navnet, hvordan hans filmsamling startet, den siste filmen Aleksander så på kino, Yorgos Lanthimos filmer, Dennis Rodman, actionfilmhelter, Mid 90’s, The house that Jack built, Lars Von Trier, å være biased til regissører, Woody Allen, hvordan Aleksander startet med å lage film i nabolaget til han begynte å studere film, de første musikkvideoene han regisserte, Magnus Wathne, det å ikke spre sine musikkvideoer, F.D.B.M videoen med Bvis, izabell videoen Skyt meg der jeg opptrer i en scene, skambankt videoen Horisonten brenner, å spille inn F.D.B.M på en helg, Aleksander sin tittel i Screen Story, min tid på TVP (det gamle navnet til Screen Story), å klippe podcaster, podcasten Funny how? sin struktur og utvikling, Funny Bergman, BERGMAN segmentet, Vi snakker i over en halvtime om Bergman filmen: Vargtimmen (Funny how? style), vi ramser opp våre topp 5 Bergman filmer, vi finner episodens tittel, så snakker vi om John Cassevettes, Aleksander promoterer neste gjest i Funny how? og så avsluttetr vi i kjent lunken stil.

For å se noen av musikkvideoene og kortfilmene til Aleksander kan du besøke hans hjemmeside: https://www.aleksandertranberg.com/

Man kan også høre hans podcast Funny How? på spotify og itunes eller på:

https://soundcloud.com/user-581207662

god lytting!Lunken Rødvin med Kjell Pahr Iversen & Berit Wathne: Ellef Gryte Spesial (RKS mimrekveld 2)

Tatt opp live på Rogaland Kunstsenter 28.januar 2019

I den andre utgaven av mimrestunder på Rogaland kunstsenter, inviterte vi inn Kjell Pahr Iversen til å snakke om kunstmiljøet i Stavanger på 60 tallet. Jeg starter med en litt snodig introduksjon til mimrestunden før jeg viser Kjell dette bildet:

Kjell og Hugo.JPG

Kjell forteller om sin inngang i Stavangers kunstmiljø, de gamle staffeli malere, maleriet, kunstnerenes dagjobber i den tid, Stavanger kunstforening, galleri Kim, krig om eierskap, nye kunstnere som kom til byen, betydningen til Ellef gryte og Hugo Wathne, Marøy prosjektet til Gryten og båten til kaptein Pedersen før vi går inn på segmentet HISTORIER FRA UTKLIPPSBOKEN 1: Rogalandskunstnere på krigstiden.

Berit Wathne forteller om bildet over og under.

Kjell legger til litt snakk om de kunstnerstyrte galleriene, så prater Berit om UKS, monteret og hva den gjorde med Gryten, galleri Koloritten, Kjartan slettemarks vietnamkrig bilde og datteren til Berit sin første setning. Utklipp 3: Ellef gryte X3

Karneval.JPG

Berit snakker om bildet, Kjell snakker om Mao dressen til Gryten: bilde nedenfor.

Vi går inn på segmentet GRYTEN og snakker mer om Ellef Gryte.

__BILDET KOMMER SNART__

Etter pausen har vi segmentet DAGENS PROTOKOLL og Torunn Larsen vil snakke om “Aksjon tvilsom kunst”, Kjell snakker om det som kunne være tvilsom kunst, når utsmykningen kom til Stavanger, så blir det mer historier om Gryten, Berit nevner uheldig kommersiellisering før vi går inn på mer Gryten anektdoter. Kveldens siste segment er LUNKNE SPØRSMÅL FRA HATTEN som blir lest opp av Turi Gramstad Oliver og Torunn Larsen. Helt til slutt kårer vi kveldens beste spørsmål.

God Lytting!

LK extrasode: Stavangers Finaste spor for spor, med Martin BVIS Mckie

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter 30.januar, 2019

Når Bvis fortalte meg at hans første soloalbum endelig var ferdig, måtte jeg få han inn i det lunkne, ordne en ny extrasode, la han fortelle om prosessen, valgene han tok og meninger bak sangene. Jeg fikk også høre sangene og har lagt inn smakebiter fra hver sang mens vi snakker om dem. Vi starter samtalen med å snakke om hvor lang tid han har brukt og tittelen Stavangers finaste før vi går inn på første spor 1.INTRO, så går vi inn på 2.NAKATUMI PLAZA, der jeg misforstår en linje, en XO hiphop youtube video, hvordan å lese rimene sine i innspillingen og Dj Pursuit sin løsning på det, demoitis, vi snakker nok en gang om en av Bvis sine første sanger fra hip-hop.no dagene, 3.EGOTRIP, Håvard Rosenberg, Klish, (her blir vi avbrutt og må bytte lokasjon), Egotrip remix, 4.SIRKUSAPER, (her blir vi avbrutt igjen og BVIS siterer Batman skurken Bane), Øyvind Holen og D2 intervjuet som kommer på dagen albumet slippes, Magnus Wathne, Sunde, 5.FORVENTNINGER, tegningen til singelen, sutring, 6,JAGET, linjen som satt seg i hjernen min, inspirasjon til flowene, beat-switchen, refrenget som ikke ble av, 7.FDBM, J-zone og boken Root for the Villain: Rap, Bull$hit, and a Celebration of Failure, sosiale medier, charlamange tha god: Shook One: Anxiety Playing Tricks on Me, videoen regissert av Aleksander Tranberg som slippes samtidig som albumet, promotering, jonny bayer show, mikropirkeri, 8.VENTA PÅ, sampelet til sangen, vi hører litt på orginalversjonen, det sensurerte ordet, å skrive om kjærlighet, om å ta den live, reaksjonen til kjæresten, 9.NÅR EG E DØ, det tredje verset, vi spiller litt av demoen med g-funk synth i refrenget, beat-switchen, stemningen som kommer når sangen tas live, 10. LILLE MARRA, helheten til albumet, vi blir avbrutt igjen og Bvis tar Bane referansen igjen, vi spiller avslutningen til Lille marra, albumets oppsett, nummer 7, å trykke vinyl, artworken til albumet, flekken, så leser vi deler av presseskrivet skrevet av BVIS sin storebror før vi avslutter med en lovnad om neste extrasode.

God Lytting!

s13e07: Religiøs tvil, familiens tyranni og sinnsykdom, med Siri Borge

Tatt opp i Siris leilighet 22.januar, 2019

Etter tre år er endelig Siri tilbake i det Lunkne! Jeg lagde en liste over hennes høydepunkter de tre årene med fravær fra Lunken Kaffi som blir et langt innlegg i segmentet LUNKENT GJENSYN, vi snakker blant annet om forsidepiken Siri, kunstinterresen til siris mor, Hennes Arbeidsverk utstilling i klubbgata, iddiser, hennes forhold til tid, Coast Contemporary, hennes Stavanger t-skjorte, hennes bo og atelier situasjon, tekstforfatteren og kunstkritiker Siri Borge, Geir Haraldseth,boken “Ulyd feministisk antologi”, Siri har skrevet for meg 2 ganger, kunstklubb for barn, litt om hennes kommende jugendmur prosjekt, å gå på forskjellige kultur arrangementer, Utyske, Jens Borge, vi kommer til et tidspunkt der Siri blir lei av å snakke om sitt kunstnerskap og tar en omelettpause. Etter pausen har vi det faste segmentet BERGMAN,snakker litt om Bjarte Tjøsheim og angst for å gå i butikken, å drive med podcasting, før vi avslutter med å gå igjennom noen Tinderprofiler Siri har screenshottet.

Siri sin kunst kan sees på http://www.siriborge.com/

God lytting

s13e06: Nidkjær med Mari Kolbeinson

Tatt opp i skrivestuen på Sølvberget, 15. januar, 2019

Mari og jeg har jobbet sammen i Studio17 rett over et år og jeg kjente at det var på høy tid å invitere henne inn i det lunkne. Vi starter samtalen med å snakke om hvor vi er og beskriver rommet i segmentet VISUELL KOMMUNIKASJON, så snakker vi om Maris tid i Atelierhuset på Tou, LUNKENT BEKJENTSKAP, medlemskap i kunstforeninger, Maris tanker rundt å jobbe for Studio17, hennes utstilling i 2015 på Studio17, lunken kaffi snakk, Kjell Pahr Iversen, å dra til kunstmuseumet i barneskole alder, hvor mari har vokst opp, hvordan hun begynte å studere kunst, “Englandsklassen”, hennes studier, Tou basecamp, utstillingen hun var med i på Stavanger kunstmuseum, å ødelegge andres kunst, hvordan Mari ble med i Studio17, hennes utstilling på Kunsthall Stavanger, LUNKEN DAGBOK (Maris prosess), Stavangers bysykkel system, BERGMAN, Nidkjær, Stavanger bibliotek, mer Bergman, balansen mellom det sosiale liv og livet i boblen, deltidsjobbing, SELVSKRYT, å være på sin egen åpning, å si hva du driver med til ukjente, min Instagram historie, Maris forhold til Instagram, De grusomme “likes”, litt om mine tegneserie planer, temaer i mine tegneserier, veggen og setting, Mari blir utsnakket og vi avslutter med en lunken skål!

For Maris kunst besøk hennes hjemmeside her: www.marikolbeinson.com/

God lytting!s13e05: Anti Narrative, med Helge Troubletone

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter 9.januar, 2019

Butikken Troubletone er en stor del av mitt minne om de glade dager i Stavanger by og når jeg etter mange herrens år ble kjent med mannen bak butikken og soundsystemet tok det ikke lang tid før jeg inviterte han til å gjeste det lunkne. Vi snakker om å rote med navn, LUNKENT BEKJENTSKAP, Troubletone butikken, Xplosif butikken, Planet rock, Hebbex Squad, forskjellen å lage dancehall musikk under Troubletone og det å lage musikk under Hebbex Squad, min oppfatting av Hebbex live, the sexual life of Robinson Crusoe, The traveler’s companion og dens merkelige katalog, første møte med Andreas Soma, Gjert Melings Seladon, Gilka, Homo Kommunistene, Helges pompadour og Flintstones, min introduksjon til Homo kommunistene, Gilkas juleshow på Studio17, julesingelen til HK som ikke ble gitt ut og porselentallerkenen “HK julen 1990”, House perioden, dancehall, Jamaica stipendet, starten til Troubletone soundsystem og butikken, Eivind Brattelid aka Dj Pursuit, jakten på en mc til Troubletone, Atlars, clashing/battling, Mr Vegas- my meditation, patwa oversettelse, Bollywood drømmen, Troubletone post butikken, Raggabalder, økonomien i dancehall-battling, å vinne NM i dubplate clash, pokalen, Busta Ofte, Tungtvann, når battlingen går over styr, tungvann graffiti, BERGMAN, Helge liker ikke film, Helge sine underholdningspreferanser, X-rated, tittel?, Slampen i trappen, så avslutter vi på klassisk lunkent vis.

God lytting!

s13e04: Et nytt håp, med Markus Bråten

Tatt opp i Geir Haraldseths bibliotek på Rogaland kunstsenter, 5 januar, 2019

Det er nytt år, jeg invitere kunstner Markus inn i det vennskap, goatee skjegg, nesehår, LUNKENT BEKJENTSKAP, å studere i Malmø, kunsten han drev med i den perioden, VISUELL KOMMUNIKASJON, Markus har søkt om å ha utstilling på Studio17 to ganger, å ikke gå i kjelleren som kunstner, Portugal, Edstrandska stiftelsens stipendium, tilstanden i Lisboa nå, den egentlige grunnen til at Markus flyttet til Portugal, å komme tilbake til Stavanger, å få etableringsatelier på Tou scene, å være friskt blod i Stavangers kunstmiljø, hvordan kunstmiljøet var i Stavanger når Markus gikk på KIR, det skumle med å gå på kunståpninger, å være trygg på sin plass, frykten for det etablerte, å drite seg ut på galleristmiddag, min kritiske kunstlunsj med de etablerte, å bli glad i de etablerte, å formidle kunst til allmennheten, reklame og filmtrailere, springbrettet Studio17, BGE, crowden som kunsten samler, LUNKEN SKÅL, BERGMAN, Markus sin filmklubb i Malmø, Yorgos Lanthimos, hvordan Markus behersket svensken som norsk i Sverige, Andreas Soma, Martin Kippenberger, Jugendmuren, Occupy Landscape, å opprettholde energien, Andreas Knag Danielsen og hans prosjekt B3IG3 på Clarion hotel Stavanger, SELVSKRYT, å kalle seg kunstner, å miste kunstner statusen, så avrunder vi/avlutter vi lunkent.

For å se kunsten til Markus, ta en tur innom denne linken her —>https://www.markusbraten.com/

God lytting!

s13e03: Hansi 2018 med Hans Edward Hammonds

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter 29 desember, 2018

Hans Edward er tilbake i det lunkne for å oppsummere hans store år 2018! Vi snakker om antall gjesteopptredener Hansi har hatt i LK, LUNKENT GJENSYN, vår samtale som forsvant, januar 2018, vår felles alder, 35, Tui, Februar 2018,Sara Rönnbäck og Daniel slåttnes, Hansi er protagonisten i mitt liv, mars 2018, Arbeidsverk,Hansis tid i sør Afrika. nesehornet, flodhesten, April 2018, formidlingsjobben på kunstmuseumet, mai 2018,å gå ut av Studio17 styret, min reaksjon på Hansi sitt valg, hvordan han føler om valget sitt nå, juni 2018, å gifte seg igjen, juli 2018, Hildelund kunstfestival, å flytte fra Langøy til nytt hus, august 2018. VISUELL KOMMUNIKASJON (Hansi forklarer kunstverket han lagde på Velferden), å være på andre juryering for Høstutstilling, hans kontroversielle valg i august, Occupy Citizenship på Kunsthall Stavanger, september 2018, Samarbeid mellom store og små vesener med Merete Jonvik,oktober 2018, å bli med i høstutstillingen, november 2018, utstilling på Kurant i Tromsø med Sara og Daniel, å vise sin kunst utenfor Rogaland, hans prosjekt som skal vises i Sandnes kunstforening 10 januar 2019, litt om mitt 2018, BERGMAN, Hansi teaser et lyd prosjekt han har startet,de 5 sansene, før vi avslutter finner vi 4 tilfeldige lydklipp fra vår forsvunnede samtale og kommenterer dem. Godt nyttår!

For mer Hansi-Kunst besøk http://hansedwardhammonds.no/

God lytting!

lks13e03Hansi.jpg

Lunken Gløgg: RKS mimrekveld spesial

Tatt opp LIVE på Rogaland kunstsenter 19.desember, 2018

lunken gløgg.jpg

I sammenheng med Rogaland kunstsenter sin utstilling “RKS “1978-2018-2025” ble jeg invitert til å ha en live podcast/mimrekveld på kunstsenteret. Vi inviterte Berit Wathne til å bli hovedgjest, som jobbet som daglig leder på RKS fra 1974 til 1994. I tillegg kunne hvem som helst bidra og mimre. Samtalen starter med introduksjoner fra meg og Torunn Larsen, så kommer en oppdatert Lunken Gløgg kjenningmelodi fra Jinglegutta, vi går inn på det første segment “HISTORIER FRA UTKLIPPSBOKEN”, der vi prater om og rundt avisutklippet “smykker seg med papir”, Agnes Btffn forteller om en papirutstilling hun hadde på RKS.

HISTORIER FRA UTKLIPPSBOK 2: En eksklusiv kunstner forsamling.Vi snakker litt om historien til Grafisk verksted, Åsmund Haukelidsæter som er en av de avbildede kommer inn rommet som bestilt og snakker litt om utklippet samt sin tid på Grafisk verksted, litt om pressen som var hjertet i verkstedet, så forteller Åsmund hvem kvinnen på bildet er.

HISTORIER FRA UTKLIPPSBOKEN 3, Rådhus-kunst for 275.000. Berit snakker om boblen hun fraktet kunst med, “Addi”, Ull og leir, de ansatte på kunstsenteret i 1980 og historien til RKS sine vandreutstillinger.

Segmentet: GRYTEN, der vi snakker om Ellef Gryte, det første kunstnerstyrte galleriet i Stavanger, lønn og dugnad, trappen i RKS, Billedkunstnere vs kunsthåndverkere. vi tar en liten pause før vi går løs på neste segment: DAGENS PROTOKOLL, der vi snakker om årsmøtene på RKS og festene, vestlandsutstillingen, Agnes Btffn forteller om hvordan hun reagerte på protokollen og hvordan hun ble politisk engasjert når hun kom til Stavanger, Nils Eger snakker om den kontroversielle gruppeaksjonen om å tegne karikaturer av Leif Johan Sevland, heis på RKS, Snoopy diskotek, siste segment: LUNKNE SPØRSMÅL FRA HATTEN, med spørsmålene “Hvem i RKS sin historie har hatt kulest hatter?”, “Hva er det beste med RKS?”, “Kan vi høre litt om stensilmaskinen”, og “Hvis vi kunne mimre fremtiden, kan noen fortelle?”. Så kårer vi kveldens beste spørsmål og avslutter.

God lytting!


Den kuleste hatten i RKS sin historie.

LK ekstrasode: Jinglegutta jingler julen inn/JInglegutta lager jingler til Lunken gløgg

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter 18.desember, 2018

Hør hvordan det går når Jinglegutta laget jingler til Lunken Gløgg! Jingler som blir produsert i denne episoden er “Historier fra utklippsboken”, “Gryten”, “Dagens protokoll”, “Lunkne spørsmål fra hatten” og “Lunkent Gjensyn”.

God lytting og gledelig jul!


s13e02: Mitt liv under hatt, med Anna Ihle

Tatt opp på Annas soverom i Maastricht, 10. desember, 2018

Anna Ihle har et 10 måneders langt residency på Van Eyck akademiet i Maastricht og som god kjæreste besøkte jeg henne samt lagde en ny episode med denne gjentagende gjesten. I vår fjerde samtale på opptak snakker vi om: beslutningen om å dra til Van Eyck akademiet, tante reisende Ann, residency Anna, livet i Maastricht, Anna sender tilstandsrapport til kollegaer, venner og famile i Stavanger, Annas arbeidstider i Maastricht, folkehøgskole, jeg mener Anna går på skole, hvilke type folk som går på skolen med henne, historie om hvordan vi kjøpte leilighet sammen, vindmøllebakken, skåling og kaffi, Annas bosituasjon,kommunikasjon i forhold, relasjonssnakk, pratetoner, chatikoner, LUNKENT GJENSYN, året som Stavangerkunstner, å være prosjektleder, BERGMAN, Annas hodeplagg opp igjennom årene, sosial hjelm, å bli anonym uten caps, episoden kan fungere som et julekort, Anna kommer hjem til jul, hvordan vi skal feire jul sammen, så avslutter vi med en julehilsen fra Anna.

Vil du se hva Anna driver med som kunstner besøk https://annaihle.com/

god lytting!


s13e01: Godt nok for de svina, med Torunn Larsen

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter (Torunns kontor) 4.desember,2018

Torunn inviterte meg til å ha mimrepodcaster på Rogaland kunstsenteret i sammenheng med utstillingen “RKS1978-2018-2025”, jeg sa ja på en betingelse, at hun måtte gjeste podcasten og introdusere disse RKS spesialene. Torunn har sagt nei mange ganger før, men gikk med på betingelsen og vi snakker om: navnforvirring, munnhellet “Godt nok for de svina”, kaffien vi drikker, Lunken skål, vi bytter plass, VISUELL KOMMUNIKASJON, Torunns mellomnavn, hennes kontor, Torunns gamle stol og grunnen til at hun byttet, LUNKENT BEKJENTSKAP, min infiltrasjon, å kalle seg kunstner, gutterom, Når ble RKS 40 år egentlig?, planleggingen til 40 års jubileumet, kunsthuset, å holde huset i live, gladjenta Torunn, å være naiv idealist, “kunst, by, befolkningen”, Sean Hawkridge og hans kunstprosjekt i Stavanger, mitt “I sandnes betaler vi i kassen” prosjekt fra 2005, folk er åpne for kunst i Stavanger, Torunn og Anna Roos sitt kunstprosjekt med ungdomsskoleelever, jeg får vite hvorfor Torunn inviterte meg til å lage Lunken Kaffi RKS spesialer, å infiltrere de eldre kunstnerne, Berit Wathne, Vi prøver å ringe Berit uten hell, BERGMAN, forventninger til Berit snakk, Jinglebrus/Jinglmaker Jørgensen, jingling, våre forestillinger om folk på 80, den forrige Lunken Kaffi live episoden med Per Dybvik i 2016, Torunn avslører at hun aldri har hørt Lunken Kaffi, Kjell Pahr Iversen, LUNKEN DAGBOK/DAGENS PROTOKOLL(vi debuterer et nytt segment), aksjon tvilsom kunst, jeg forteller hvordan jeg skiller RKS spesialene med Lunken Kaffi standeren, Jeg forklarer hvordan “Gryten” jingelen kan bli, så avslutter vi lunkent, men fortvil ikke. Torunn kommer til å dukke opp som bi-karakter i flere avsnitt av sesong 13. Så følg meg!

God lytting!

s12e10: VHS(Veslemøy Hoarder Sokker) med Veslemøy Flotve

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter 18.november, 2018

Direkte etter Veslemøy rigget ned sin utstilling på Studio17, dro vi opp 2 etasjer, satt på opptaker og snakket om: hennes etternavn, hennes fornavn, rollerderby,henting av kaffi, hennes utstilling på studio17, helling av kaffi, måten hun fikk beskjed om s17 utstilling, kunstakademiet i Bergen, LUNKENT BEKJENTSKAP, Kunstskolen i Rogaland, Veslemøys introduksjon til Studio17, alle hennes jobber i Stavanger, Folken, magic kort, eklektisk, vi går igjennom Veslemøys performancer, utplukkningen fra KIR avgangsutstilling 2018, vi velger lettøl, hvorfor Veslemøy valgte Bergen, Kunstmiljøet i Bergen, Veslemøys kommende jobb i Bergen, min påske i Bergen, grut og gruff, lunken skål, Veslemøys forhold til kaffi, SELVSKRYT, hennes performance på Verdensdagen for psykisk helse 2018, hennes forberedelser til Studio17 utstilling, åpningen av hennes s17 utstilling “la meg liggja her litt lengre”, resten av utstillingsperioden, BERGMAN, koselig, Gåten Orderud,sokker, episodens tittel, LUNKEN DAGBOK, Veslemøys moteblogg, nynorsk, titler, i et forsøk på å avrunde roter jeg litt rundt før vi snakker om tilgjengelighet, hennes kindelbok og så avsluttetr vi lunkent.

God lytting!


s12e09: Opera med Helene Ødegaard

Tatt opp på sølvberget Stavanger 13 november, 2018

Når kulturbyråkraten Helene skal inn i det lunkne, var det på sin plass at vi valgte Kulturhuset til opptakssted. Her i et “stille”rom snakker vi om sølvberget, å snike på kino, gå på kino alene, oppførsel alene i kinosalen, å være tilstede, å være alene rundt folk, kaffien på Narvesen, Narvesen slogans, min tid som narvesen ansatt, overtrivelige butikkarbeidere, Helenes skolegang/valg, LUNKENT BEKJENTSKAP, vannbasert kaffi, søsteren til Margrethe Aanestad, cafe Sting, oljejobben, Erfjordgaten 8, Elefant, vi går igjennom de 17 kunstarter og finner ut hvor mangen som har vært i Erfjordgaten 8, lunken skål, kulturøya Sølyst, Filmhimmelen, hva Helene gjør i Stavanger kommune, kulturarven, Jugendmuren, BERGMAN, operaen, å kle seg flott til en begivenhet, capsforbud på hiphop konsert, Salt badstue, Oslo, Helenes forhold til å gå på kulturarrangement, Consulatet kalenderen 2019, Maastricht, Riso-awesomo, Helenes nye kulturopplevelser, Pelikan forlag, LUNKEN DAGBOK, å gå til tannlegen, SELVSKRYT, klemming, mitt slappe håndtrykk, Sigvart Dagsland, musikk etter stemning, Lunken Kaffi, Funny How, gangsterfilmer, boklesing, lånegrensen på Stavanger bibliotek, min bokkonsum sykdom, lånebøker, å skrive objektivt, så avrunder vi med operasnakk.

God Lytting!


s12e08: Radar med Line Anda Dalmar

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter 7. november 2018

Line er den personen jeg har spurt mest ganger om å bli med i Lunken Kaffi, hun har aldri sagt nei, men er den travleste personen jeg har møtt. Hun er også hovedgrunnen til at Studio17 eksisterer. etter å ha hatt utstilling på Studio17 5 år etter hun startet stedet, fikk hun endelig tid til å sitte ned og ta en kaffi med meg. Vi sitter på RKS og snakker om: redigering, Ingunn Nord Varhaug, å skrive rett inn i søknaden, jubileumsutstillingens etterjordskjelv, trivselsstedet Studio17, å slutte i Studio17, lunken eller lunka, å snakke pent, Eiganes, LUNKEN BEKJENTSKAP, Englandsklassen på Bergeland, suvenirer fra Praha, forandringene etter England, å ha en mor som er kunstner, folkehøgskole tiden, Kunstskolen i Rogaland tiden, våre klesstiler som 17 til 20 åringer, dreadsene til Line, Line Asha Ommundsen, Birkeland, Birk Borkason, diskodans med min kunsttrio i KIR dagene, å snakke med folk som om du kjenner dem, videreutdanningen til Line, Lines omfattende avgangs-prosjekt på KIR, kunstscenen i Stavanger 2005, frisøren/baren Karma, Lines tid i Bergen, de første utstillere på Studio17, Konstfack tiden til Line, Lines tid i Berlin, Kunstnernes Hollywood, Stavanger 2012, kjelleren på Tou scene, Elin Melberg, Lines tid i Grafisk Verksted/Tou Trykk, Erfjordgate 8, Lines første utstilling i Stavanger, hennes bachelorprosjekt, hennes USA prosjekt Rekonstruert/Reconstruction med Regine Osbakk 2011-2015, det kontroversielle prosjektet “Guide” som ble omplassert fra kulturhistorisk museum til Stavanger kunstmuseum, Line har flyttet til Trondheim, hennes ateliersituasjon de siste årene, kunstmiljøet i Trondheim, Lines fremtidlige utstillinger, BERGMAN (på telefon), så avslutter vi samtalen med en liten oppsumering av episoden.

For mer Line-kunst besøk hennes hjemmeside www.lineandadalmar.com/

God Lytting!

LK ekstrasode: Stavangers hiphop-historie med Øyvind Holen, Icy Arn, Bvis, Dj Pursuit og Atlars

Tatt opp på Øst 9 november 2018

Martin Bvis Mckie spurte meg om jeg ville ta med min Zoom opptaker til Øst når forfatteren av Nye Hiphophoder skulle snakke med 4 av Stavangers hiphophoder. Jeg syntes det var en god ide og resultatet kan du høre her.

Men først er det en intro med Bvis, der jeg ringer han opp og vi snakker om ekstrasode, lengden av snakket, battletiden til Bvis, Stavangerdelen i Nye hiphophoder, Beavis, Martin, Rogalandsgreier 2, Henda i været mixtape, Sidebrok, Oral Bee og Pimp Lotion, de 3 sangene Bvis har laget med Oral Bee, å følge streams på spotify, notifications og instagram, bussbillett på mobil, folk som ikke kunne bli med i panelet til snakket, snakket ble filmet av Tvvest Marte som lager hiphop dokumentar, Bagatell, BVG, Sunde, Vigå, hvordan Bvis fikk Øyvind Holen til byen og ordnet pratet på Øst, promotering,Just lucid, vi teaser vår neste ekstrasode, så introduserer vi samtalen “Stavangers hiphop-historie med Øyvindholen, Icy Arn, Bvis, Dj pursuit og Atlars”.

God Lytting!

s12e07: Pang Teateret med Tore Pang

Tatt opp på Lunkent verksted 16.oktober, 2018

Nye Hiphop hoder ligger på verkstedsbordet når Stavangers svar på Tommy Tee (Tore Pang) kommer inn i det lunkne og vi snakker om hans deltakelse i boken, Stavangers hiphop historie, Dj Pursuit, når alle kjente alle i hiphop Norge, Backyard bodyrock, Fresh in the flesh —-> Vågsbygd Handy. de tidlige rapgruppene i Stavanger og de unike stilene, Skurke Sprett, STVG, STVG Kartell, Izabell, å starte plateselskap, folkene i Kartellet,Icy Arn, Kiddo Kæsh, Vixxen, Saxxemark, John Derek Bishop, Håvard Rosenberg, sur kaffi, Tore er busy, skytespillet til Izabell, albumformatet i 2018, Drake, Arholm navnet, den legendariske morfaren til Tore, slåssing,gå på byen edru, LUNKENT BEKJENTSKAP, maskinhallen på tou, Kamelen, å føle seg tøff når du hører på hiphop, Doggystyle, DOC, up in smoke dvden, sangen som gjorde at Tore ble frelst av hiphop, Busta Rhymes, Øyvind Holen på Øst, Xplosif festivalen før og nå, Xplosif butikken, Atle Østrem, standupkomikere i Hiphop miljøet, Eminemkonsert med Pusha T, Tores møte med Clipse, Ab liva, Tore Pangs lost tapes, Tore Pang og hans tidligere rappenavn, Undergods, hvordan Tore ble rapper, gademix triologien, Kongen av New York, mat, Will Smith, produktive Kiddo Kæsh, Isah, Wayra Taqui, Lings Laced, musikksjangeren urban, hiphop er død, Tores taggeperiode, knusing av ruter, alle steder Tore har bodd i Stavanger, historien om hvordan Tore mistet billappen, 1000 tusenlapper og autotune, hytt, synge med autotune live, Tore er litt hater, hvor kan du komme fra for å få lov å rappe?, ingenting er ekte, Vi hører på det første verset til Tore Pang “STVG” fra “Rogalands greier”, Stavanger raps personligheter, Nye Stavanger rappere kan minne om Bergens rap, stjeling i hiphop, hiphopens utvikling, Warlocks, metafor-rap, VATR, BERGMAN, låt titler, tekstskriving, å være tro til dialekten, så avslutter vi med ordene Jævlig wierd.

s12e06: Residency Kjetil med Kjetil Detroit Kristensen, Matthew Lacosse, Nicholas John jones og Sayad Sattar Hansen.

Tatt opp på Studio17 Stavanger, Frida Hansen hus og en kjeller i Hillevåg, tidsrommet 23 september til 6 oktober 2018

Kjetil Detroit Kristensen ble invitert inn i Studio17s tre ukers residency program og som gallerist fikk jeg ansvaret for kunstneren. Sammen valgte vi å lage en Lunken Kaffi episode som skildret denne perioden:

I det første segmentet befinner vi oss på Studio17 og snakker om Studio17 sitt budsjett, kontrakten til Kjetil og hva Kjetil skal gjøre i residency periode.

I andre segment er vi i Frida Hansen hus der vi beskriver hvordan Kjetil bor, han forteller om sitt kommende residency i mars, vi lager kaffi, residency Kjetil, Studio17 sitt residency program, Alessandro Marchi, lunken kaffi, vi spår hva som skjer etter Kjetils residency periode, tagging, offentlig kunst, AIR westcoast, kontakt, administrasjon, Kjetil forteller om kunstnerene han har invitert inn i sin residency, forventninger til neste segment, nøkkelproblem, frokostkafeen kaffe trykkeri.
I segment 3 ringer jeg opp Kjetil, får litt status oppdatering, litt innsikt om hans flombefaring, administrasjon snakk og jeg forberedes til neste segment.
Segment 4 holder sted i Frida Hansen hus der jeg prater engelsk til Kjetil sine residency kunstnere Matthew Lacosse, Nicholas John jones og Sayad Sattar Hansen og vi snakker om forventninger, hvordan de kom der, hva de har med seg, Detroit Kunsthalle, Kjetil, Studio17, min mening om kjetils residency, Kjetils selvbevissthet, Hva som kan skje når Kjetil slutter å snakke, Analog Kjetil, vi ringer opp Kjetil, Kjetil er i en stor gruppe og vi mistenker at de er alkoholpåvirket, flod snakk, Kjetil forteller om sin dag, Kjetil the pink kettel, Kjetil gir kunstnerne den første oppgaven, tanken om at dette er et psykologisk eksperiment, Kjetils intensjoner, så maser jeg om admin. ting før vi avslutter segmentet.
I segment 5 er Kjetil tilbake i byen og har sett hva de inviterte kunstnerne har gjort i visningsrommet, vi snakker om hvor fornøyd han er med dem, Sayad avbryter og er giret, Detroit Kunsthalle monsteret, Kjetil forteller om sin kontakt med kunstnerene mens han har vært vekke fra byen, mitt møte med kunstnerne dagen før, Kjetil leser sine smser fra kunstnerne, det som ikke skulle skje, skjedde, baksnakk, vi forklarer hva kunstnerne har tatt inn i galleriet, Sayad skifter navn i prosessen og avslutter med å snakke om hvor seriøse kunstnere de er.
Segment 6 er et lite klipp fra avslutningen av samtalen i eventet “Detroit Kunsthalle under new management”.
I segment 7 sitter jeg og Kjetil på kontoret til S17 direkte etter åpningen av “Detroit Kunsthall under new managment” og snakker bedugget om hvordan det gikk, kritikken, selvkritikk, Sayad avbryter og sier at alkoholen har tatt slutt, vi skryter av kunstnerne, jeg gikk på do under samtalen, så avslutter vi med å lete etter nøkkelen.
I segment 8 befinner jeg og Kjetil oss i min mors kjeller/min 3 måneders residency og konkluderer. Vi snakker om hvem som kom på Kjetil sin finissage, alle mine feil som gallerist før åpningen, katastrofetimen før åpning, det suksessfulle resultatet, Detroit Kunsthalle under new management blir med i boken “Studio17 fem år”, Kjetil har inspirert meg, humor i kunst, Guro Rex sin mini-residency på Studio17, Umeå,fortsettelsen til Detroit Kunsthalle assesment team, Kjetil liker ikke sin egen kunst, eg resonnerer seg frem til hvorfor han ofte blir plukket ut blant mengden, Detroit Kunsthalle sine ambisjoner videre, hva som skal skje i neste residency, Kjetil sitt tema i kunst sammenheng, Kjetil beskriver forsiden han selv skal fronte i billedkunst, introdusenten og smigreren, så avslutter vi med planer for fremtiden og hvordan vårt vennskap har blomstret.

for mer om Detroit Kunsthalle, klipp og lim inn denne adressen i din browser: http://kjetilkristensen.com/DetroitKunsthalle.html

God lytting!s12e05: Medium shot med Ingrid Toogood

Tatt opp i Ingrids atelier, Atelierhuset, Tou scene, 9.oktober, 2018

Jeg tok endelig motet til meg og spurte Ingrid om å gjeste Lunken Kaffi. Hun nølte ikke med å be meg inn på litt capsel-kaffi i hennes Atelier og vi pratet om hennes gamle atelier, nåværende atelier, hennes jobb på teateret, LUNKENT BEKJENTSKAP, plakaten og utstillingen til:Du er vakker.Du er alene, “push and pull”,VISUELL KOMMUNIKASJON, Ingrid sin utstilling på Hermetikkfagskolen “With eyes closed (self portrait)”, Hennes katalog “Toogood” 2009, farger, Toogood navnet, maleri, foto som handler om maleri, illusjoner, hvordan Ingrid kom til kunsten, å få maleri inn i et visningsrom, å bli beskuet mens du maler eller tegner, å gå på sin egen åpning, tvil, Når i prosessen Ingrid er mest usikker, photoshop, å vise baksiden, å ha et 10 års arbeidsstipend, hennes kunstutdannelse, performance, Therese Markhus, to tomme lerret, første utstilling i Stavanger, lokalet til 21m2, Trond Borgen, å gå på allmennfag, Bruksrommet, Arkivet, BERGMAN, teater,musikk, familielivet, LUNKEN DAGBOK, å stille ut i Lill, SELVSKRYT, å styre sin egen historie, Knallbrevlaget, å tegne digitalt, så gir Ingrid tips til uetablerte/nyetablerte kunstnere før vi avslutter.

God lytting!

Mye av det vi snakker om i denne episoden og mer kan du se på www.toogood.no

s12e05-Ingrid