s05e06: Fängelse del 1, med Kjetil Detroit Kristensen

Tatt opp i Lunken Kaffi studios 20.juni 2016

Kjetil Detroit Kristensen stepper inn i Lunken kaffi studios på en regnfull ettermiddag, og starter samtalen med å gi "studioet" komplimenter, så snakker han litt om bekreftelsesbehov, tinder, det å være facebook-løs , før snakket går naturlig inn på hans kunst-gruppe September Split, Så ringer jeg opp Hans Edward Hammonds som snakker litt rundt en "Bare snabel" event som skal foregå på studio 17 og hva han gjør på Utsira,så snakker jeg og Kjetil om Hansis tidligere liv før jeg ringer opp Kjetil Enoksen som lurer på hva jeg skal på St.Hans. Etter det  nevner jeg at jeg har fått mye sommer-alkohol, så forteller Kjetil Detroit om hva han har hørt om meg og litt om vår tur til Reedprojekt gallery, videre er det snakk om studio 17 og min infiltrasjon. Detroit forteller om våre likheter i kunstsammenheng, autobiografisk/autofiktiv, Bjarne Melgaard, så  forteller han om sin utstilling "Post office - It began as a mistake" fra 2014 og tiden rundt dette, litt om kunstens tilstand i Norge i disse tider, Jeg snakker litt om NMNP: out of order og Nina Ghafari som kurator, kuratering, Stavangers kunstmiljø nå for tiden, et lunkent skål før vi går løs på fast innslag 1: "Lunkent Bekjentskap", alkohol på åpninger aka minglevann, Kjetils intervju til Kunstakademiet i Oslo, skattepenger og Jørns komiske suksess på advoktatmøtet, Homer Simpsons referanse, litt podcast snakk, fast innslag 2 "Lunken Dagbok" featuring Siri Borge på telefon, skoledagbøker, hans skate-team "contemporary cruise crew", den lille tiden som seilbåt eier, historien bak Detroit Kristensens skolegang, Kjetil angrer litt på hans valg med å bli kunstner. Vi prater også om hans intervju med Contemporary art Stavanger, kunstbransjen, så ringer mor til Kjetil, før kjetil avslutter del 1 av vår samtale med å snakke litt om Jørpeland.

del 2 kommer neste torsdag og da kan man høre den spennende anektdoten som er en av grunnene til at samtalen heter Fängselse, opphavs historien til Detroit navnet og masse mer morsomt løssnakk, med en lunken 33 åring og en Ivrig 35 åring!