s09e16: Nära livet med Ingeborg Kvame

tatt opp i Ingeborgs atelier, 7.november, 2017

En kald høstkveld inviterer Ingeborg meg inn på kaffi i hennes atelier som befinner seg i Atelierhuset på Tou scene, og vi snakker om Atelierhuset, hennes kaffi forbruk, hennes mann, kollegaene hennes på huset, kunst-snakk, kritikk og ros, hennes utdanning, hennes bosituasjon etter utdanning, hennes første atelier i Stavanger, 21m2, Dille, Hjelmeland, mange navn som går igjen,  historien bak visningsrommet 21m2, Ingeborgs første utstilling, andre utstilling, hennes tegning kjøpt av Stavanger kunstmuseum, hennes 30 års krise, Peter Meyer, et Meyer rykte, å se et gammelt verk mange år senere, hvordan Ingeborg jobber nå i forholdt til hva hun gjorde før, jeg prøver å forklare et av hennes nye verk i segmentet VISUELL KOMMUNIKASJON, lunken skål, LUNKENT BEKJENTSKAP, "Å møte Eva i skogen", VISUELL KOMMUNIKASJON 2 med Trond Borgens kaktus, potteplante salg, mer LUNKENT BEKJENTSKAP, en liten Per Dybvik historie, kuppel-lyd, Kjetil fra Felleskjøpet, Ingeborgs kristne oppvekst, hennes mors bortgang, hennes utstilling på Studio17, hva hennes kunst handler om, hennes utstilling på Oslo utmark i 2016, hennes forhold til årstall og tid, tilbake til "Å møte Eva i Skogen", mer om Oslo utmark, kulturøya Sølyst, jeg har litt problemer med navn, hva hun lagde til kulturøya find your eyes volume 2, svipenn, Anna Ihle kommer som ekstra gjest, "In to the outdoor", åpningen av find your eyes vol.2 og Ingeborgs presentasjon av sitt verk, jeg går på do og Anna og Ingeborg fortsetter samtalen uten meg, Ingeborg forteller om hvordan de inviterte kunstnere til 21m2, BKFR, Ingeborgs rolle i BKFR, Nils Viga Hausken, Ingeborg og Nils, jeg og Anna ser på et bilde av Nils som ligner på Ingeborg, vi snakker om at jeg søkte på BKFR og kom ikke inn, tegneforbundet, SELVSKRYT, så avslutter vi med tips for å sy igjen hull i stretchbukser og takker for oss.

Ta turen til http://www.ingeborgkvame.net/ for å se kunsten bak snakket og mye mer!

god lytting