S08e05: Mitt Sandnes, med Nils-Thomas Økland del.1

Tatt opp rundt omkring Sandnes sentrum 24.april, 2017

Som avtalt i episode 1 av sesong 8, dro jeg ut til Sandnes for å møte Nils-Thomas en vindfull formiddag. Vi startet samtalen bak kvartalet til fokustorget på et slags ikke-rom, vi prøver å forklare hvordan det ser ut, hva det kunne blitt, hva det er og hva det prøvde å være. Nils-Thomas sin instagram-hashtag accidentalcomposed (@nilsthomas_okland), Gauken bruktbu, ruten og de narkomane, skating, Nils-Thomas sitt tidligere punkband og historien bak det komiske navnet, Møll. Neste ikkested vi drar til, er en bakgate til langgaten, over Vatne bokhandel, vi prøver å forklare hva som er der (tegningen som ligger ved synopsisen er tatt fra dette stedet) han forteller om et prosjekt han gjorde sammen med Grethe Bekkevold der han brukte dette stedet. På vei bort til neste ikke-sted forteller Nils-Thomas meg hvorfor han bestemte seg å flytte til Sandnes etter studiene og valgte å bli. han never b.l.a hans involvering i Tou kunsthall, Air Sandnes og Kinokino,før vi havner på det som var møllå (en vindfull parkeringsplass). Vi kommer oss inn i ateliet til Nils-Thomas og Nilsi lager kaffi til meg med aeropress, vi snakker om hans jobbrutiner, hans inspirasjonstid på døgnet, hans skissebøker, historien bak Sandnesgauk og hvordan han jobber med kunst. Vi går igjennom en hel del prosjekter i Nils-Thomas sin kunst karirriere, hovedsakelig "Dionosys' garden". Vil du se bilder av prosjektene mens du hører dette kan du besøke hans hjemmeside her: http://nilsthomas.com/ 

følg med neste uke for del.2 av vår episke samtale! god lytting