s12e04: Laterna Magica med Maiken Stene

Tatt opp i Lunkent verksted, 2. oktober, 2018

Maiken ankommer verkstedet midt i et møte jeg har med Hans Edward Hammonds, så episoden starter med at vi gjetter oss frem til hvor mange ganger Hansi har vært i podcasten, så begynner Maiken og Hansi å krangle om hvem som er styreleder av Velferden, før vi går inn på snakk om: valnøtter, språkvansker, å yte, gyte, Hansi sitt yte regime, LUNKENT BEKJENTSKAP med Maiken Og Hansi, Velferden Sokndals scene for samtidskunst, vi går igjennom 4 år med kunst på Velferden, Maikens gulvmaleri i Tou scenes inngang til maskinhallen eller “Overblikk”, vi tar en overtolket lunken skål, episode 101, å møte nok folk, mettet på bekjentskap, Hansi forlater verkstedet,jeg og Maiken tar en LUNKENT BEKJENTSKAP, Maikens tilknytning til Stavanger, Maikens skolegang, Nordland kunst -og filmfagskole, tegneserie fortiden til Maiken, Maikens utsmykning i Studio17s Arbeidsverk, ordet utsmykning, vi har begge hatt bilder vist på Folken, BERGMAN, Maikens magiske ting, LUNKEN DAGBOK, Leonardo Dicaprio, Whats eating Gilbert Grape, Maikens tilhørlighet til Oslo og hytten på Steine, Malmø, å gjemme skatter i maleriene, Maikens maleprosess, Leveld kunstnartun, hennes utstilling på Akershus kunstsenter “Det er mellom deg og utsikten”, landskapene i Reykjavik, VISUELL KOMMUNIKASJON, å jobbe med hender, tredimensjonale malerier, gruvekunst, fotografen fra gullreisen, det mørkeste mørke, Maikens redsel for gruver, siloer og mørke, Velferdens tidligere funksjon, Maikens videokunst “Descent” fra gruver og gamle fabrikker i Sokndal, Maiken sin jobb som brannvakt i Titania, SELVSKRYT, å begrave janteloven og grave den opp igjen, tiden med Marte Aas som mentor i mentorordningen for nyutdannede kunstnere, Maikens tips til dem som vil bli kunstnere, og så promoterer vi Maikens gulvmaleriet før vi avslutter!

For Maiken sin kunst, ta turen til www.maikenstene.com/

God lytting!

maiken