s12e06: Residency Kjetil med Kjetil Detroit Kristensen, Matthew Lacosse, Nicholas John jones og Sayad Sattar Hansen.

Tatt opp på Studio17 Stavanger, Frida Hansen hus og en kjeller i Hillevåg, tidsrommet 23 september til 6 oktober 2018

Kjetil Detroit Kristensen ble invitert inn i Studio17s tre ukers residency program og som gallerist fikk jeg ansvaret for kunstneren. Sammen valgte vi å lage en Lunken Kaffi episode som skildret denne perioden:

I det første segmentet befinner vi oss på Studio17 og snakker om Studio17 sitt budsjett, kontrakten til Kjetil og hva Kjetil skal gjøre i residency periode.

I andre segment er vi i Frida Hansen hus der vi beskriver hvordan Kjetil bor, han forteller om sitt kommende residency i mars, vi lager kaffi, residency Kjetil, Studio17 sitt residency program, Alessandro Marchi, lunken kaffi, vi spår hva som skjer etter Kjetils residency periode, tagging, offentlig kunst, AIR westcoast, kontakt, administrasjon, Kjetil forteller om kunstnerene han har invitert inn i sin residency, forventninger til neste segment, nøkkelproblem, frokostkafeen kaffe trykkeri.
I segment 3 ringer jeg opp Kjetil, får litt status oppdatering, litt innsikt om hans flombefaring, administrasjon snakk og jeg forberedes til neste segment.
Segment 4 holder sted i Frida Hansen hus der jeg prater engelsk til Kjetil sine residency kunstnere Matthew Lacosse, Nicholas John jones og Sayad Sattar Hansen og vi snakker om forventninger, hvordan de kom der, hva de har med seg, Detroit Kunsthalle, Kjetil, Studio17, min mening om kjetils residency, Kjetils selvbevissthet, Hva som kan skje når Kjetil slutter å snakke, Analog Kjetil, vi ringer opp Kjetil, Kjetil er i en stor gruppe og vi mistenker at de er alkoholpåvirket, flod snakk, Kjetil forteller om sin dag, Kjetil the pink kettel, Kjetil gir kunstnerne den første oppgaven, tanken om at dette er et psykologisk eksperiment, Kjetils intensjoner, så maser jeg om admin. ting før vi avslutter segmentet.
I segment 5 er Kjetil tilbake i byen og har sett hva de inviterte kunstnerne har gjort i visningsrommet, vi snakker om hvor fornøyd han er med dem, Sayad avbryter og er giret, Detroit Kunsthalle monsteret, Kjetil forteller om sin kontakt med kunstnerene mens han har vært vekke fra byen, mitt møte med kunstnerne dagen før, Kjetil leser sine smser fra kunstnerne, det som ikke skulle skje, skjedde, baksnakk, vi forklarer hva kunstnerne har tatt inn i galleriet, Sayad skifter navn i prosessen og avslutter med å snakke om hvor seriøse kunstnere de er.
Segment 6 er et lite klipp fra avslutningen av samtalen i eventet “Detroit Kunsthalle under new management”.
I segment 7 sitter jeg og Kjetil på kontoret til S17 direkte etter åpningen av “Detroit Kunsthall under new managment” og snakker bedugget om hvordan det gikk, kritikken, selvkritikk, Sayad avbryter og sier at alkoholen har tatt slutt, vi skryter av kunstnerne, jeg gikk på do under samtalen, så avslutter vi med å lete etter nøkkelen.
I segment 8 befinner jeg og Kjetil oss i min mors kjeller/min 3 måneders residency og konkluderer. Vi snakker om hvem som kom på Kjetil sin finissage, alle mine feil som gallerist før åpningen, katastrofetimen før åpning, det suksessfulle resultatet, Detroit Kunsthalle under new management blir med i boken “Studio17 fem år”, Kjetil har inspirert meg, humor i kunst, Guro Rex sin mini-residency på Studio17, Umeå,fortsettelsen til Detroit Kunsthalle assesment team, Kjetil liker ikke sin egen kunst, eg resonnerer seg frem til hvorfor han ofte blir plukket ut blant mengden, Detroit Kunsthalle sine ambisjoner videre, hva som skal skje i neste residency, Kjetil sitt tema i kunst sammenheng, Kjetil beskriver forsiden han selv skal fronte i billedkunst, introdusenten og smigreren, så avslutter vi med planer for fremtiden og hvordan vårt vennskap har blomstret.

for mer om Detroit Kunsthalle, klipp og lim inn denne adressen i din browser: http://kjetilkristensen.com/DetroitKunsthalle.html

God lytting!