s12e03: Min middag med Andreas, med Andreas Soma

Tatt opp på Thai Dinnea, breigata 22, Stavanger, 26 september, 2018

Når jeg forteller min gamle KIR lærer og venn Andreas at dette blir episode 100 av Lunken kaffi, foreslår han at jubileumet må feires med middag. Vi setter oss ned, bestiller hver sin rett og ender begge med japanske nudler før vi starter snakket om: 100, valget av gjest, LUNKENT BEKJENTSKAP, min tid på kunstskolen i Rogaland, blindrammer, å male stort, litt om mine malerier fra den tid, Andreas i Dusseldorf, Gerhard Richter, Andreas tidlige interesse for kunst, hans kunstutdanning,Andreas tid som støyper, hvordan han ble lærer på KIR, Stockholm, utstillinger av Andreas jeg har sett de siste 10 årene, Melbourne, kenguruer og papegøyer, tegneserie formatet, svenske Rocky vs norske Rocky, Andreas sin svensk/svorsk/norsk, svenske Anna Ihle, Somaen, Andreas sine første utstillinger i Stavanger, “Your beautiful smile every day” aka 1000 Donalder, reaksjoner på Donald tegningene i Stockholm, A.s.sihioile, Helge thornes og hans nye band, Homo kommunistene, juleutstilling til Gilka, dadaisten Andreas, bandet Regler og tegning som instrument, kaffien kommer på bordet, Andreas sin utstilling”Put your freedom in the corner, save it for a rainy day” på Studio17 var den første åpningen jeg gikk på og starten til min bok “infiltratøren”, Andreas har også plantet ideen til oppfølgeren, Hillevåg og onkelen min, Flørli, BERGMAN, Ang Lee, jeg lister opp faste segmenter, VISUELL KOMMUNIKASJON, så avslutter vi med å finne tittelen til episoden.

Andreas Soma har lenge stått øverst på listen over ønskegjester og jeg er utrolig glad for at han ble med i min episode 100. Jeg er stor tilhenger av hans kunst, som alle bør sjekke ut på www.andreassoma.com/

God lytting!