s12e08: Radar med Line Anda Dalmar

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter 7. november 2018

Line er den personen jeg har spurt mest ganger om å bli med i Lunken Kaffi, hun har aldri sagt nei, men er den travleste personen jeg har møtt. Hun er også hovedgrunnen til at Studio17 eksisterer. etter å ha hatt utstilling på Studio17 5 år etter hun startet stedet, fikk hun endelig tid til å sitte ned og ta en kaffi med meg. Vi sitter på RKS og snakker om: redigering, Ingunn Nord Varhaug, å skrive rett inn i søknaden, jubileumsutstillingens etterjordskjelv, trivselsstedet Studio17, å slutte i Studio17, lunken eller lunka, å snakke pent, Eiganes, LUNKEN BEKJENTSKAP, Englandsklassen på Bergeland, suvenirer fra Praha, forandringene etter England, å ha en mor som er kunstner, folkehøgskole tiden, Kunstskolen i Rogaland tiden, våre klesstiler som 17 til 20 åringer, dreadsene til Line, Line Asha Ommundsen, Birkeland, Birk Borkason, diskodans med min kunsttrio i KIR dagene, å snakke med folk som om du kjenner dem, videreutdanningen til Line, Lines omfattende avgangs-prosjekt på KIR, kunstscenen i Stavanger 2005, frisøren/baren Karma, Lines tid i Bergen, de første utstillere på Studio17, Konstfack tiden til Line, Lines tid i Berlin, Kunstnernes Hollywood, Stavanger 2012, kjelleren på Tou scene, Elin Melberg, Lines tid i Grafisk Verksted/Tou Trykk, Erfjordgate 8, Lines første utstilling i Stavanger, hennes bachelorprosjekt, hennes USA prosjekt Rekonstruert/Reconstruction med Regine Osbakk 2011-2015, det kontroversielle prosjektet “Guide” som ble omplassert fra kulturhistorisk museum til Stavanger kunstmuseum, Line har flyttet til Trondheim, hennes ateliersituasjon de siste årene, kunstmiljøet i Trondheim, Lines fremtidlige utstillinger, BERGMAN (på telefon), så avslutter vi samtalen med en liten oppsumering av episoden.

For mer Line-kunst besøk hennes hjemmeside www.lineandadalmar.com/

God Lytting!