Lunken Gløgg: RKS mimrekveld spesial

Tatt opp LIVE på Rogaland kunstsenter 19.desember, 2018

lunken gløgg.jpg

I sammenheng med Rogaland kunstsenter sin utstilling “RKS “1978-2018-2025” ble jeg invitert til å ha en live podcast/mimrekveld på kunstsenteret. Vi inviterte Berit Wathne til å bli hovedgjest, som jobbet som daglig leder på RKS fra 1974 til 1994. I tillegg kunne hvem som helst bidra og mimre. Samtalen starter med introduksjoner fra meg og Torunn Larsen, så kommer en oppdatert Lunken Gløgg kjenningmelodi fra Jinglegutta, vi går inn på det første segment “HISTORIER FRA UTKLIPPSBOKEN”, der vi prater om og rundt avisutklippet “smykker seg med papir”, Agnes Btffn forteller om en papirutstilling hun hadde på RKS.

HISTORIER FRA UTKLIPPSBOK 2: En eksklusiv kunstner forsamling.Vi snakker litt om historien til Grafisk verksted, Åsmund Haukelidsæter som er en av de avbildede kommer inn rommet som bestilt og snakker litt om utklippet samt sin tid på Grafisk verksted, litt om pressen som var hjertet i verkstedet, så forteller Åsmund hvem kvinnen på bildet er.

HISTORIER FRA UTKLIPPSBOKEN 3, Rådhus-kunst for 275.000. Berit snakker om boblen hun fraktet kunst med, “Addi”, Ull og leir, de ansatte på kunstsenteret i 1980 og historien til RKS sine vandreutstillinger.

Segmentet: GRYTEN, der vi snakker om Ellef Gryte, det første kunstnerstyrte galleriet i Stavanger, lønn og dugnad, trappen i RKS, Billedkunstnere vs kunsthåndverkere. vi tar en liten pause før vi går løs på neste segment: DAGENS PROTOKOLL, der vi snakker om årsmøtene på RKS og festene, vestlandsutstillingen, Agnes Btffn forteller om hvordan hun reagerte på protokollen og hvordan hun ble politisk engasjert når hun kom til Stavanger, Nils Eger snakker om den kontroversielle gruppeaksjonen om å tegne karikaturer av Leif Johan Sevland, heis på RKS, Snoopy diskotek, siste segment: LUNKNE SPØRSMÅL FRA HATTEN, med spørsmålene “Hvem i RKS sin historie har hatt kulest hatter?”, “Hva er det beste med RKS?”, “Kan vi høre litt om stensilmaskinen”, og “Hvis vi kunne mimre fremtiden, kan noen fortelle?”. Så kårer vi kveldens beste spørsmål og avslutter.

God lytting!


Den kuleste hatten i RKS sin historie.