s11e08: Oväder med Margrethe Aanestad

Tatt opp i Storhaug, Stavanger/ Brooklyn New York, 17 juli,2018

En glovarm sommerkveld ringer jeg opp kunstner og kurator Margrethe Aanestad i Brooklyn med virkemiddel Skype etter en anbefaling fra Merete Jonvik og vi snakker om: hennes hverdag i Brooklyn, laundryen rundt hjørnet, ICP, kuratering, Prosjektrom Normanns, hvordan hun jobber med kunst og kuratering samtidig, Prosjektrom Normanns  Open Call, starten til Prosjektrom Normanns og utvikling frem til idag, Elefant, litt om Studio17, Tou vindu, LUNKENT BEKJENTSKAP, Storhaug productions, Prosjektrom Normanns årlige antall utstillinger, formidling, samarbeid mellom kunst instutisjoner i Stavanger, CAS, KIR underviseren Margrethe, KIR studenten Margrethe, Margrethe sin utdannelse, å flytte til New York, å komme tilbake til Stavanger, Lucky Bar, Tou Scenes spede begynnelse, grafisk designeren Margrethe, "Forløsningen", Margrethes dramatisk tilbakekomst som kunstner, været i Brooklyn og Stavanger, BERGMAN (Margrethe velger sin Bergman og episodens tittel), Margrethes første utstillinger i Stavanger, steder rundt i verden hun har stilt ut, mine minner fra hennes utstilling sammen med Kristin Velle George på Studio17, Margrethes hukommelse, stedsans, veiene på Storhaug, irriterende Forus, å flytte tilbake til New York, å bo på Eiganes, Randaberg, lunken skype skål, vi har samme headset, Margrethe har fått ny mac, Margrethe blir stresset av Google doc og passord, LUNKEN DAGBOK,skriving, Margrethes kunstneriske prosess og tematikk, hennes verk "Moving keeping" på kulturøya Sølyst, forskjellen på hennes atelier i Brooklyn og hennes Stavanger atelier, å bruke gallerirommet som atelier, SELVSKRYT, Prosjektrom Normanns introduksjoner på kunståpninger, så avslutter vi med å promotere Prosjektrom Normanns kommende utstillingen "Frail mighty"på Kunsthall Stavanger. For mer Margrethe nyheter og kunst sjekk ut hennes hjemmeside http://www.margretheaanestad.com/ 

God lytting!