s13e04: Et nytt håp, med Markus Bråten

Tatt opp i Geir Haraldseths bibliotek på Rogaland kunstsenter, 5 januar, 2019

Det er nytt år, jeg invitere kunstner Markus inn i det vennskap, goatee skjegg, nesehår, LUNKENT BEKJENTSKAP, å studere i Malmø, kunsten han drev med i den perioden, VISUELL KOMMUNIKASJON, Markus har søkt om å ha utstilling på Studio17 to ganger, å ikke gå i kjelleren som kunstner, Portugal, Edstrandska stiftelsens stipendium, tilstanden i Lisboa nå, den egentlige grunnen til at Markus flyttet til Portugal, å komme tilbake til Stavanger, å få etableringsatelier på Tou scene, å være friskt blod i Stavangers kunstmiljø, hvordan kunstmiljøet var i Stavanger når Markus gikk på KIR, det skumle med å gå på kunståpninger, å være trygg på sin plass, frykten for det etablerte, å drite seg ut på galleristmiddag, min kritiske kunstlunsj med de etablerte, å bli glad i de etablerte, å formidle kunst til allmennheten, reklame og filmtrailere, springbrettet Studio17, BGE, crowden som kunsten samler, LUNKEN SKÅL, BERGMAN, Markus sin filmklubb i Malmø, Yorgos Lanthimos, hvordan Markus behersket svensken som norsk i Sverige, Andreas Soma, Martin Kippenberger, Jugendmuren, Occupy Landscape, å opprettholde energien, Andreas Knag Danielsen og hans prosjekt B3IG3 på Clarion hotel Stavanger, SELVSKRYT, å kalle seg kunstner, å miste kunstner statusen, så avrunder vi/avlutter vi lunkent.

For å se kunsten til Markus, ta en tur innom denne linken her —>https://www.markusbraten.com/

God lytting!