Lunken Hvitvin med Susanne Christensen og mange flere: RKS mimrekveld 3

Tatt opp ¨live¨ på Rogaland Kunstsenter 13. februar, 2019

I den tredje mimrekvelden flydde vi inn Susanne Christensen fra Danmark for å snakke om kvinnekampen og sin tid i Stavanger, med hovedfokus 80 og 90 tallet. Vi starter mimringen med å applaudere for Ingeborg Kvames entre og snakke litt om tilstanden til Lunken Hvitvin redaksjonen, Ingeborg mimrer om hennes første møte med Susanne, så forteller Agnes Tiffon om hennes første møte med Susanne og Siri Borge forteller også om hennes første møte med denne kvinnen. Susanne supplerer historien til Agnes, Torunn Larsen prøver å mimre frem en utstilling som het Alltid sulten, Tove Kommedal vil vite hvordan hårfrisyren til Susanne var, Så kommer vi inn på Local motives initiativet, Turid Ottesen forteller om hennes første møte med Susanne og sykkelfabrikken, Susanne snakker om Sykkelfabrikken, Berit og Turid supplerer, Agnes legger til hva Sykkelfabrikken har blitt en fortsettelse av, Så snakker vi om de første kvinnene som ble med i BKFR og Susanne prater om hvordan de mannlige kunstnere reagerte på henne og Turi Gramstad Oliver,Berit tar opp en anekdote rundt kvinners inngang i BKFR, hvem som var de første og hvordan antallet kvinner vokste, Ull og Leir, Susanne forteller om når hun var ansatt på kunstsenteret, Når NK ble med i kunstsenteret, Susanne og Agnes snakker om frykten til de mannlige malere, Berit forteller en liten historie om Terry Nilsen Love og Turi Gramstad Oliver, så snakker vi kort om dette bilde:

Så går vi over til HISTORIER FRA UTKLIPPSBOKEN og lander på dette bildet:

Berit snakker om dette bildet og Susanne supplerer. Neste utklipp:

Avbildet Kunstner Agnes er i huset, men husker lite fra episoden, Berit Supplerer og snakker om kunstsenterets samarbeid med innvandrersenteret, Agnes snakker mer om hennes samarbeid med innvandrersenteret, Siri spør om afrikanere lagde kunsten, det blir diskusjon rundt dette og appropriasjon, i neste utklipp kommer dette bildet nedenfor og mens folk jubler skriker hunden Tui:

Susanne som er avbildet her husker ikke hvilken anledning bildet er tatt, men Berit prøver å få henne til å huske og forteller om problematikken rundt denne tid, men er usikker på hva problematikken var. Kristin Høiland nevner Arbeidsverk, så tar vi en jingel som oppfordrer til å skrive spørsmål til hatten før vi tar en liten pause.

Etter pausen tar vi segmentet ANNELISE CONVAD, og legger opp dette bildet:

Bildet er tatt med for å representere Annelise Convad, men hun er ikke med. Berit Wathne snakker litt om bildet, Nils Eger gjør sin entree, så tar vi segmentet DAGENS PROTOKOLL der Torunn spør Susanne om hvordan det var å være utstillingsledere sammen med Odd Sama, Susanne svarer, den kontroversielle LSD utstillingen som til slutt fikk dem sparket, Agnes snakker om det å være kritisk, Siri snakker om det å være kritisk, å få midler fra kommunen, det å ha politikere med i kunstsenterets styre, Agnes om selvsensurering, kutt i kultur,salget av Barbara Hepworth skulpturen, SPØRSMÅL FRA HATTEN, vi trekker lapper fra hatten og svarer, kårer beste spørsmål, så avlutter vi kvelden.

God Lytting!