LK extrasode: Stavangers Finaste spor for spor, med Martin BVIS Mckie

Tatt opp på Rogaland Kunstsenter 30.januar, 2019

Når Bvis fortalte meg at hans første soloalbum endelig var ferdig, måtte jeg få han inn i det lunkne, ordne en ny extrasode, la han fortelle om prosessen, valgene han tok og meninger bak sangene. Jeg fikk også høre sangene og har lagt inn smakebiter fra hver sang mens vi snakker om dem. Vi starter samtalen med å snakke om hvor lang tid han har brukt og tittelen Stavangers finaste før vi går inn på første spor 1.INTRO, så går vi inn på 2.NAKATUMI PLAZA, der jeg misforstår en linje, en XO hiphop youtube video, hvordan å lese rimene sine i innspillingen og Dj Pursuit sin løsning på det, demoitis, vi snakker nok en gang om en av Bvis sine første sanger fra hip-hop.no dagene, 3.EGOTRIP, Håvard Rosenberg, Klish, (her blir vi avbrutt og må bytte lokasjon), Egotrip remix, 4.SIRKUSAPER, (her blir vi avbrutt igjen og BVIS siterer Batman skurken Bane), Øyvind Holen og D2 intervjuet som kommer på dagen albumet slippes, Magnus Wathne, Sunde, 5.FORVENTNINGER, tegningen til singelen, sutring, 6,JAGET, linjen som satt seg i hjernen min, inspirasjon til flowene, beat-switchen, refrenget som ikke ble av, 7.FDBM, J-zone og boken Root for the Villain: Rap, Bull$hit, and a Celebration of Failure, sosiale medier, charlamange tha god: Shook One: Anxiety Playing Tricks on Me, videoen regissert av Aleksander Tranberg som slippes samtidig som albumet, promotering, jonny bayer show, mikropirkeri, 8.VENTA PÅ, sampelet til sangen, vi hører litt på orginalversjonen, det sensurerte ordet, å skrive om kjærlighet, om å ta den live, reaksjonen til kjæresten, 9.NÅR EG E DØ, det tredje verset, vi spiller litt av demoen med g-funk synth i refrenget, beat-switchen, stemningen som kommer når sangen tas live, 10. LILLE MARRA, helheten til albumet, vi blir avbrutt igjen og Bvis tar Bane referansen igjen, vi spiller avslutningen til Lille marra, albumets oppsett, nummer 7, å trykke vinyl, artworken til albumet, flekken, så leser vi deler av presseskrivet skrevet av BVIS sin storebror før vi avslutter med en lovnad om neste extrasode.

God Lytting!