Lunken Rødvin med Kjell Pahr Iversen & Berit Wathne: Ellef Gryte Spesial (RKS mimrekveld 2)

Tatt opp live på Rogaland Kunstsenter 28.januar 2019

I den andre utgaven av mimrestunder på Rogaland kunstsenter, inviterte vi inn Kjell Pahr Iversen til å snakke om kunstmiljøet i Stavanger på 60 tallet. Jeg starter med en litt snodig introduksjon til mimrestunden før jeg viser Kjell dette bildet:

Kjell og Hugo.JPG

Kjell forteller om sin inngang i Stavangers kunstmiljø, de gamle staffeli malere, maleriet, kunstnerenes dagjobber i den tid, Stavanger kunstforening, galleri Kim, krig om eierskap, nye kunstnere som kom til byen, betydningen til Ellef gryte og Hugo Wathne, Marøy prosjektet til Gryten og båten til kaptein Pedersen før vi går inn på segmentet HISTORIER FRA UTKLIPPSBOKEN 1: Rogalandskunstnere på krigstiden.

Berit Wathne forteller om bildet over og under.

Kjell legger til litt snakk om de kunstnerstyrte galleriene, så prater Berit om UKS, monteret og hva den gjorde med Gryten, galleri Koloritten, Kjartan slettemarks vietnamkrig bilde og datteren til Berit sin første setning. Utklipp 3: Ellef gryte X3

Karneval.JPG

Berit snakker om bildet, Kjell snakker om Mao dressen til Gryten: bilde nedenfor.

Vi går inn på segmentet GRYTEN og snakker mer om Ellef Gryte.

__BILDET KOMMER SNART__

Etter pausen har vi segmentet DAGENS PROTOKOLL og Torunn Larsen vil snakke om “Aksjon tvilsom kunst”, Kjell snakker om det som kunne være tvilsom kunst, når utsmykningen kom til Stavanger, så blir det mer historier om Gryten, Berit nevner uheldig kommersiellisering før vi går inn på mer Gryten anektdoter. Kveldens siste segment er LUNKNE SPØRSMÅL FRA HATTEN som blir lest opp av Turi Gramstad Oliver og Torunn Larsen. Helt til slutt kårer vi kveldens beste spørsmål.

God Lytting!