s14e02: Kemnerens Vrede, med Aleksander Johan Andreassen

Tatt opp i en park ved akerselva, Oslo, 29 april, 2019

I en travel tid, tok Aleksander seg fri fra filmredigering for å møte meg i en time ved Akerselva, mens jeg hadde en liten visit til solfylte Oslo. Etter et Freddie Fuego måltid satt vi oss ned og snakket om, hans navn, hvor vi er, hans atelier, hans nyeste kunstprosjekt, kjøpesenter i Norge, alle roller Aleksander har som filmskaper, litt om filmen Undersyn som han viste på høstutstillingen 2018, litt om presentasjonen av hans nyeste prosjekt i Mo i Rana, et prosjekt han gjorde på Bodø biennalen 2018, raskt om hans utdanning, fack vs fag, Aleksander ringer opp noen som skal låne et kamera av han, LUNKENT BEKJENTSKAP, vi prøver å finne ut hvordan vi kjenner hverandre, vi snakker om når Aleksander var på Velferden, hans kortfilm “Strim” som vant gullstolen på Kortfilmfestivalen i Grimstad og kan sees på filmbib.no, reaksjoner han fikk for å vinne prisen, litt om innholdet til filmen, kameramann Simon kommer og setter seg med oss, Aleksander forklarer Simon hva vi holder på med og er selvbevisst på sin ord-husk, generiske navn, Aleksander vurderer å bytte navn til noe mer generisk, vi går tilbake til å finne ut hvordan vi kjenner hverandre med litt dårlig resultat, Aleksander forteller om sitt forhold til Stavanger, hans utstilling “The apology” på Studio17, folk han kjenner i Stavanger, hvordan han ble tatt imot i Stavanger, vi snakker detaljert om denne utstillingen i segmentet VISUELL KOMMUNIKASJON, så går vi over i segmentet LUNKEN METODE der vi snakker om prossesen til Aleksander, helt til slutt går vi inn i segmentet BERGMAN og finner tittelen til episoden.

For mer om Aleksander sin kunst, besøk hans hjemmeside: http://aleksanderjohan.com/

God lytting!