Lunkument 3: Arbeidernes dag i Oslo

Tatt opp i og omkring Oslo by, 1 mai, 2019

Vi fortsetter den dokumentariske lillebroren til Lunken Kaffi, Lunkument, i hovedstaden. På selveste arbeiderenes dag ringer jeg opp Lunkuments faste allierte: Kjetil Detroit Kristensen og han gir meg oppgaven å finne Edvard Munch sin grav. Jeg finner omsider en Munch grav og sier meg fornøyd. Litt bortenfor møter jeg Kjetil og Tone Bjerkaas som blir med til neste punkt. På vei til UKS møter vi den ekte Munch graven og Ivar Aasen sitt hvilested. På UKS (Unge Kunstneres Samfund) møter vi Ruben Steinum og sammen finner vi sitt slagord til 1 mai toget. På vei til neste punkt forteller Kjetil om “Vorta” og sin ateliersituasjon. Vi drar deretter til Youngstorget, hører kampsang og appeller . Vi begynner å spaserer i toget bak UKS fanen og Kjetil forteller om utsagn som skal ropes .I toget møter vi Marianne Bredesen som snakker om sitt slagord og fanen hun tidligere har brukt i 1.mai toget, som en tidligere elev låner til toget i Bergen. Kjetil forteller om sitt forhold til 1 mai, oversetter sitt slagord på engelsk til noen italienere, hvor viktig det er å gå i 1.mai toget i 2019, vi snakker litt om Lunkument 2 før vi ankommer Karl Johan og jeg må skynde meg å ta toget til Stavanger.

God Lytting!