s14e05: Tröyan, med Helga Nyman

Tatt opp i biblioteket på Stavanger kunstmuseum, 30 mai, 2019

På en kald sommerkveld, møter jeg Helga på Stavanger kunstmuseum hvor hun for tiden tilbringer sine siste dager som museumspedagog før hun i august blir daglig leder for Rogaland Kunstsenter. Vi setter oss ned i biblioteket og snakker om hennes minne, LUNKENT BEKJENTSKAP, hvordan vi kjenner hverandre, Hans Edward Hammonds, når Siri Borge var gjestekurator for Kuppelkupp, Når og hvordan hun begynte på kunstmuseumet, Kuppekupp, Lunken Kuppelkupp med Per Dybvik, lyd i kuppelen, å kuppe kuppelen, boikotte vs okkupere, når Helga kom til byen, steder hun har bodd i Stavanger, å bli daglig leder på kunstsenteret, hennes forhold til kunstsenteret, Maya Økland, å være med på å kuratere 100 år! i Bergen 2013, utstillingen Feminist avant garde, Flora utstillingen som foregår nå på kunstmuseumet, formidling, omvisningsformen, å gå på kino alene, 1983, å ikke ha aldersnoia, min 36 års feiring, hvordan jeg kom inn i kunstmiljøet i Stavanger, Helgas inngang i kunstmiljøet i Stavanger, Bergen sitt kunstmiljø, Cart blanche og andre steder Helga har jobbet i Bergen, den mytiske kanoniserte kunstneren, hvor Helga vokste opp og hennes kultureksponering som barn, foreldres stolthet, kulturtilbudene hun fikk gjennom sin skolegang, min elendige eksponering for kultur på skolen, kunstskolen i Rogalands reaksjon på kunstmuseums programmet (før 2014), frykten for det etablerte, det hirarkiske kunstfeltet, Trond Borgen, kunstkritikk, tekster Helga har skrevet, Anna Ihles kuppelkupp prosjekt "Usunt Opplegg & Andre Aktiviteter", litt mer om det å bli daglig leder på Rogaland Kunstsenter, mitt forhold til kunstsenteret, så går vi inn i segmentet BERGMAN og finner tittelen på episoden.

God Lytting!