Lunken Comnicon 2020 med Ane Barstad Solvang

Tatt opp på Kampen i Oslo, 10 september 2020

I 2020 fikk jeg i oppdrag av Stavangers tegneseriefestival Comnicon å intervjue tegneseriefolk jeg liker. Jeg hadde allerede billett til Oslo og ville kombinere turen med studiobesøk hos 3 av mine favoritt tegneserieskapere i Norge. To av dem sa ja, og den første jeg pratet med var tegneserieskaper, billedkunster og forfatter Ane Barstad Solvang.
Vi pratet om, hennes tidligere radiovert rolle, å jobbe under Christopher Nielsen, hennes tegneserieroman Frykt og medlidenhet, å gå vekk fra det klassisk tegneserieformatet, kritikk som Frykt og medlidenhet har fått, andre medier hun jobber i, sekvenskunst, Ane er ærlig og sier hva hun egentlig ville bli, målgrupper, (samtalen fortsetter gående mot No Comprendo Press butikk/kontor) vi prater videre om Oslo comix expo, hvordan hun ble medarrangør av denne festivalen, Erlend Peder Kvam, Ane peker og prater litt om severdigheter på Kampen, LUNKENT BEKJENTSKAP (hvordan vi kjenner hverandre), Det grymma svärdet, Rikke Villadsen, Walter Scott, så forteller Ane meg om andre tegneserier hun liker og tegnefilmer som har inspirert henne som barn, før vi tar farvel ved No Comprendo Press butikken/kontorlokalet.

God lytting!

(episoden ble først lagt ut på Comnicon sin youtubekanal i november 2020 og kan sees her: https://www.youtube.com/watch?v=iyyqIa23oA4&t=775s )

Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.

Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.